12 dec Feestelijke kaasplank
Tijdens de kaasproeverij van 27 november werden er prachtige kaasplankjes geproefd. Voor wie er niet bij was delen we hier een van de kaasplankjes. Heerlijk voor tijdens te feestdagen. De werkgroep Kaas helpt je graag met het vinden van de kazen in de kaaskoeling, dus vraag gerust om hulp!

Brillat Savarin mini IGP affiné (Fromagerie Delin)
Witflora kaasje uit Normandië. Een zacht vloeiend, extreem romig kaasje, zogenaamd triple crème. Bij de bereiding is extra room toegevoegd zodat het vetgehalte hoger ligt dan bij andere kaas.

Fondant de brebis (Laiterie Fabre)
Een ambachtelijke kaas afkomstig uit de biologische landbouw. De kaas is niet-gekookt en geperst, met een romige, zachte textuur en een milde smaak. Perfect voor gratin, raclette of gewoon op een stuk rustiek brood.

Alpenschätzle (Vallee Verte)
Alpenschätzle is een biologische half harde kaas uit Oostenrijk, geproduceerd met melk van koeien die grazen op kruidenrijke bergweiden. De naam betekent letterlijk “Alpenschatje” – een verwijzing naar de authentieke Alpenherkomst en het ambachtelijke karakter van de kaas.

Achterhoekse Bergkaas (Ruimzicht)
De bergkaas van Boerderij Ruimzicht is een unieke Nederlandse rauw-melkse kaas, geïnspireerd op Alpenrecepten maar aangepast met een eigen twist. De kaas rijpt in een duurzaam gekoelde kelder en ontwikkelt een eetbare natuurkorst die zorgt voor een rijke smaak.

Blauw Komblume (Thise)
Blauw Komblume (ook wel Blå Kornblomst) van Thise is een biologische blauw-aderkaas uit het noorden van Jutland, Denemarken. Hij is gemaakt van gepasteuriseerde koemelk en heeft een romige textuur met een milde maar stevige blauwe smaak. Deze kaas is ideaal voor op brood, in salades, of fondue.

Oude geit (Aurora)
Aurora-kazen worden in Noord-Limburg gemaakt, met melk van biologische boerderijen uit Nederland, België en Duitsland. Lekker pittig van smaak, met een aangenaam zoutje.
Dranktip
