BioBasics

Zijn biologische boodschappen betaalbaar?
Jazeker! Bij Gedeelde Weelde!

 

De BioBasics van Gedeelde Weelde

Wij vinden dat iedereen moet kunnen kiezen voor biologisch. Daarom introduceren wij de BioBasics van Gedeelde Weelde; alledaagse basisartikelen voor schappelijke prijzen.

Wat zijn basisartikelen?

Onder alledaagse basisartikelen verstaan wij wat mensen die kiezen voor biologische voeding wekelijks kopen in een supermarkt, in een biologische winkel of op de biologische markt. Dit zijn basisproducten zoals groenten en fruit van het seizoen, melk, yoghurt, kaas, eieren, pasta, rijst, brood, maar ook boter, pindakaas, jam, olijfolie, een blik gepelde tomaten, sinaasappelsap of een fijn flesje wijn. Op alle afdelingen van onze winkel selecteren wij met input van onze leden welke producten op deze lijst van circa 200 artikelen thuishoren.

De selectie omvat zowel dagverse en houdbare artikelen als verpakte en onverpakte artikelen. Hierbij hebben we ook gedacht aan duurzaam geproduceerde non-food artikelen waaronder bijvoorbeeld afwasmiddel, toiletpapier, shampoo en tandpasta.

Hoe betalen wij dit initiatief?

Het is in de biobranche gebruikelijk om adviesprijzen van leveranciers min of meer over te nemen. Daar stappen wij bij Gedeelde Weelde van af. Om onze lagere marges enigszins te compenseren, kopen wij waar mogelijk wat groter in of gaan wij op zoek naar andere merken maar dan wel van dezelfde kwaliteit.

Wij vinden het belangrijk om meer mensen in de gelegenheid te stellen om biologisch te eten en dus verkopen we liever meer producten voor een lagere prijs, dan minder voor een hogere prijs. Maar bovenal nemen wij deze beslissing uit passie. Vanuit de volle overtuiging dat meer duurzame landbouw óók begint bij de mogelijkheid voor consumenten om te kúnnen kiezen voor biologisch. Daar willen wij als Gedeelde Weelde financieel een steentje aan bijdragen.

Meer weten? Kijk mee naar een aantal voorbeelden.

En wist je dat …

  • het voor je lijf, je portemonnee en de Aarde goed is om met de seizoenen mee te eten?
  • de onverpakte artikelen uit onze bulkafdeling altijd minstens 10% goedkoper zijn dan het verpakte alternatief?
  • je uit onze bulkafdeling precies de hoeveelheid kunt meenemen die je nodig hebt zodat je geen food waste hebt?
  • je 10% korting krijgt als je bij Gedeelde Weelde een hele doos, tray of krat van een artikel bestelt?
  • je met de Connection Coin 10% korting krijgt op al je dagelijkse boodschappen?
  • je als meewerkend lid een vrijwilligersvergoeding in Weeldes ontvangt waarmee je boodschappen kunt afrekenen?

Heb je nog vragen over BioBasics of het assortiment? Spreek gerust een van de ondernemersleden aan in de winkel of stuur je vraag naar info@gedeeldeweelde.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws