“Al sinds de opening werk ik met veel passie bij Gedeelde Weelde”

“Al sinds de opening werk ik met veel passie bij Gedeelde Weelde”

Een bekend gezicht voor velen: Gerrie werkt al sinds de opening in onze winkel en doet dit nog steeds vol met passie. Zij vertelt Claire over haar werk als jeugdarts, haar groene vingers en haar passie voor reizen.

Gerrie is een van onze eerste meewerkende leden. Door haar passie voor duurzaamheid en permacultuur kwam zij op een aantal informatieavonden van het stadslandbouwinitiatief in aanraking met Gedeelde Weelde. Toen de ontwikkelingen vorderden en de winkel daadwerkelijk openging, is zij gelijk de aansluitende zomer met enthousiasme begonnen als meewerkend lid in de winkel. Dat doet ze nu nog steeds zo’n 4,5 uur per week. Daarnaast is zij ook erg actief in de werkgroepen van GW.

Ze komt uit Brabant en heeft in Nijmegen geneeskunde gestudeerd met een specialisatie als jeugdarts. Zij werkt nu als jeugdarts voor kinderen van nul tot vier jaar op het consultatiebureau. Haar werk is echt haar passie. “Ik kom met zoveel boeiende mensen in contact. Ik vind het zo mooi om ouders en kinderen in hun eigen kracht te zetten, de positiviteit te vergroten en ze te stimuleren in plaats van met een vingertje te wijzen” vertelt Gerrie.

Zelf heeft ze drie kinderen, van 31, 29 en 27 waarvan twee meisjes en één jongen. In 1988 zijn ze verhuisd naar het zuiden, in Geulle om precies te zijn, waar ze nu nog steeds woont.  Ze vindt deze plek zo heerlijk, “binnen drie minuten ben je in de Bronnenbossen”, zegt Gerrie vol enthousiasme. Ze gaat daar dan ook vaak wandelen.

Gerrie heeft ook groene vingers, ze houdt van tuinieren en is helemaal into permacultuur, waar ze een cursus voor heeft gedaan. Ze leeft ook zo duurzaam mogelijk.

Nog een passie van Gerrie is reizen, iets dat ze nu een beetje mist. Een leuk weetje over Gerrie, ze heeft tijdens haar studie geneeskunde coschappen gelopen in Nicaragua waar toen op dat moment nog oorlog heerste. Ze werd dan ingezet bij gezondheidscentra of gezondheidsposten, waar geen arts was. “Om half zeven ’s ochtends stond ik paraat aan de weg om met de katoenwagens die langsreden mee te liften, om bij de locaties terecht te komen. Gelukkig was het wel redelijk veilig want dit gebied werd goed gecontroleerd ondanks dat er oorlog was.” Ze is toen in die tijd ook nog twee weken koffie gaan plukken in het noorden, waar toen wél de Contra’s (contra-revolutionairen) zaten.

Verder heeft Sri Lanka haar hart gestolen, en is dit een soort tweede thuis geworden. Zij is daar meerdere malen heen gereisd en is toen in contact gekomen met een directeur van een school. Sindsdien is zij erg verbonden met deze school en stuurt zij regelmatig spullen of geld erheen.

Een andere liefde van Gerrie zijn dieren. Ze heeft twee honden gehad waar ze erg aan gehecht was, en op dit moment heeft ze twee katten die uit het asiel komen. Het liefst zou ze een pension beginnen…

Wil jij ook betrokken raken bij Gedeelde Weelde? Dat kan op verschillende manieren!
Lees hier hoe dit kan.

Op de foto: Gerrie in een botanische tuin in haar lievelingsland Sri Lanka.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws