Recepten estafette #6

Recepten estafette #6

Clafoutis van Mamé

Ondernemerslid Chantal bracht in april enkele weken door bij haar Frans-Amerikaanse schoonfamilie in Colorado. Er gaat daar geen familiebezoek voorbij of er komt een Clafoutis op tafel, al dan niet met fruit van het seizoen.

Hierbij het originele recept, met eronder de vertaling in samenwerking met Zoe Febvre (dochter van Chantal en kleindochter van Mamé).

Ingrediënten:

  • een kop fruit
  • 100g bloem
  • 60g suiker plus 1 el
  • 3 eieren
  • 1 el vanille extract of 1,5 tl vanillepoeder (let op, géén vanillesuiker)
  • 250 ml melk
  • boter om in te vetten
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Laat een pot kersen uitlekken of bereid ander fruit voor (bijvoorbeeld peren of verse bessen).
  3. Doe 100 gram bloem in een kom.
  4. Voeg 60 gram suiker toe en een snufje zout.
  5. Voeg 3 eieren toe en een eetlepel vanille (dit is vanille extract, te vervangen door anderhalve theelepel vanille poeder)
  6. Voeg vervolgens een kwart liter melk toe (alternatieve melk kan ook) en meng tot een regelmatig en zacht deeg.
  7. Vet een ovenschaal die diep genoeg is in met boter (of olie), giet het deeg erin en vervolgens het uitgelekte fruit.
  8. Verdeel een eetlepel suiker over het geheel.
  9. Laat het 30 tot 40 minuten bakken in de oven tot het geheel bruin is en elastisch aanvoelt.

 



Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws