Bedrijfsleveringen

Bedrijfsleveringen

Gedeelde Weelde heeft een aantal vaste klanten waar we elke week aan leveren, waaronder het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (CNME) en Kinderdagverblijft Noach. We hebben ze gevraagd hoe zij de samenwerking waarderen.

Kinderdagverblijf Noach

Ons kinderdagverblijf Noach in Maastricht bestaat een dezer dagen 19 jaar. Vanaf dag één is in de opvang gezorgd voor biologische, of zo mogelijk BD-voeding. In het begin was dat best wel een gedoe. Gaandeweg onstond wel verbetering in het aanbod van produkten.

Zo’n zeven jaar geleden besloot Noach bovendien de kinderen voortaan een ter plaatse zelf bereid warm middagmaal te geven. Een heus kookteam zorgt tegenwoordig dan ook elke dag voor een op de leeftijd afgestemd eten, voor vaak meer dan 60 kindertjes. Sinds de komst van Gedeelde Weelde genieten we bij dit alles van een toegewijde, betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige leverancier.

En natuurlijk ook privé zijn we met GW in onze nopjes. Daar werden we met onze neus nog eens flink op gedrukt toen we op vakantie in Noord-Frankrijk met de grootst mogelijke moeite ons dagelijkse boodschappenmandje, al was het maar enigszins, biologisch (laat staan BD!) wisten te vullen. Wat dat betreft dan ook heimwee naar Gedeelde Weelde – wie had dat gedacht in la douce France.

Petra & Ed

CNME
Het CNME is een organisatie die staat voor duurzaamheid. Een van de dingen die daarbij horen is dat je ook qua inkoop beleid zoveel mogelijk probeert om duurzaam te handelen. Het CNME is al langer lid van Gedeelde Weelde omdat we het een goed initiatief vonden.
Ik heb een aantal jaren de inkoop geregeld voor CNME en maakte me toen al hard voor de aanschaf van b.v. duurzame biologische koffie, koffiemelk e.d. Als er cadeautjes gekocht moeten worden, is het ook leuk om een pakketje bij Gedeelde Weelde te halen, met lekkere biertjes, wijn enz.

Het CNME ondersteunt de SDG’s, de Sustainable Development Goals, of te wel de Werelddoelen voor duurzame ontwikkeling. Daar hoort ook bij dat je let op welke producten je koopt. Dus geen vlees uit de bio-industrie e.d. Maar b.v. biologische fairtrade koffie. Dus aandacht voor People Planet en Profit, iets waar Gedeelde Weelde ook voor staat. Ook op andere vlakken proberen we daarop te letten. Zoals de aanschaf van duurzaam geproduceerd papier e.d.

Omdat CNME Gedeelde Weelde een warm hart toedraagt heb ik vanuit mijn functie als financieel medewerker ook een aantal uren op jaarbasis om Gedeelde Weelde daarin te ondersteunen.

MarliesSchrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws