Biologische honing van Benoit Lacourcelle

Franse honing

Biologische honing van Benoit Lacourcelle

Het zijn van die ontdekkingen waar je als je op vakantie bent en over een marktje loopt blij van wordt: heerlijke, lokale en ambachtelijk gemaakte producten die dan óók nog eens biologisch blijken te zijn. En waar je dan na een geanimeerd praatje met de producent achter de kraam soms maar gelijk een partijtje van inslaat om mee naar huis te nemen. Zo ook met deze honing uit het Franse massief van de Monédières (Corrèze).

Zoals bijvoorbeeld de honing van de Franse imker Benoit Lacourcelle  uit het midden van Frankrijk. Benoit vertelt op zijn Facebook: “Ik ben sinds mijn 13de een gepassioneerde imker en bied u een assortiment biologische honing aan die volledig op mijn boerderij is geoogst, geëxtraheerd en opgepot. Onze boerderij is opgericht in 2005 en sinds 2017 omgeschakeld naar biologische landbouw. Ik heb van mijn passie mijn beroep gemaakt en ik ben er trots op u 100% ambachtelijke en authentieke honing aan te bieden. Onze familieboerderij in het hart van het Massif des Monédières biedt onze bijen een prachtige natuurlijke omgeving. Deze landschappen van middelgrote bergen, bedekt met bossen en weiden, stellen ons in staat om u wilde bloemenhoning aan te bieden met gevarieerde en subtiele smaken. Ik hoop dat u net zoveel plezier beleeft aan het proeven als ik aan het maken.”

We bestelden voor de liefhebbers een partijtje met 4 soorten honing in potjes van 250 gram bij Benoit die hij vanaf zijn boerderij rechtstreeks als postpakket naar Gedeelde Weelde heeft opgestuurd.

Geniet van en gebruik honing met aandacht: voor 250 gram honing zijn 40 bijen een heel seizoen in de weer.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws