Corné brengt gezelligheid met zich mee

Corné brengt gezelligheid met zich mee

Corné mag dan 76 jaar zijn, maar hij steekt nog steeds graag de handen uit de mouwen. Hij helpt al vanaf de opening mee bij Gedeelde Weelde op verschillende vlakken. Claire sprak met hem over zijn ervaring in de horeca en over zijn privéleven.

Corné raakte betrokken bij Gedeelde Weelde als ‘de vader van’ (ondernemerslid Esther), en natuurlijk is hij meteen lid geworden. Al vóór de opening hielp hij mee met de verbouwing, en nu staat hij vooral op de winkelvloer, met name achter de kassa. Want dat vindt hij toch wel het leukste om te doen. Maar hij denkt ook graag mee over alles wat met de winkel te maken heeft. Corné (hier op de foto met meewerkend lid Svea) is een echt mensenmens en gedijt het best in een omgeving waarin hij met mensen een praatje kan maken. Hij is er goed in om gezelligheid te scheppen.

Hij komt oorspronkelijk uit Lanaken en heeft zo’n dertig jaar met zijn vrouw in Scheulder gewoond (tussen Gulpen en Cadier & Keer). Met zijn vrouw heeft hij twee kinderen, Esther en Daniel. Corné werkte als jonge man voornamelijk in de horeca in de bediening. Maar hij heeft ook een jaar op de Holland Amerika lijn gewerkt (ook in de horeca), en op die manier een hele wereldreis gemaakt. Hij kwam op de mooiste plekken en het was een fantastische tijd voor hem.

Daarna is Corné toch weer naar Maastricht gekomen en ging bij Le Paddock werken, waar hij zijn vrouw José leerde kennen. Vervolgens koos hij voor een hele andere baan: In de buitendienst van verzekeringsmaatschappij VGZ. Na deze lange tijd was hij er wel klaar mee om te werken voor een baas en is hij een zelf een verzekeringskantoor gestart. Daarnaast kocht hij ook een café in Scheulder. Dat waren drukke tijden, vertelt Corné. Na zo’n vijf jaar heeft hij beide bedrijven verkocht.

Maar na een jaar rust, begonnen zijn horeca genen weer te kriebelen en heeft hij restaurant De Gulden Clock (tegenwoordig Bouchon D’en Face) overgenomen in Wyck. De naam De Gulden Clock droeg het pand al in 1604, daarom heeft hij hem aangehouden. Dit restaurant liep erg goed, het was altijd druk en hij had drie koks en zo’n zes man in de bediening. Ze hadden een Franse kaart met Franse wijnen. Mede door de ziekte van zijn vrouw José en de financiële crisis, is hij uiteindelijk in 2014 hiermee gestopt. Zijn vrouw overleed later aan de gevolgen van haar ziekte en hij kwam er alleen voor te staan. Dat was natuurlijk geen leuke periode, maar Corné hield zich altijd bezig. Hij heeft vier kleinkinderen die hij regelmatig ziet.

Verder is Corné erg handig, houdt van klussen en ook van fotograferen. Daarnaast doet hij ook stamboomonderzoek wat betekent dat hij voorouders in kaart brengt via genealogie, zoals opa’s, oma’s, hun zussen en broers etcetera.

En nu werkt Corné dus al een lange tijd met veel plezier en enthousiasme bij Gedeelde Weelde. Zijn werkmotto is ‘Doe alsof het je eigen zaak is’. Dit zei hij vroeger altijd tegen zijn personeel en hierdoor voelt hij zich ook nu altijd betrokken.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws