Dagelijks lunchbuffet in het Gedeelde Weelde café

Dagelijks lunchbuffet in het Gedeelde Weelde café

12 juli is het startsein voor een nieuw lunchconcept bij Gedeelde Weelde. Voortaan kun je van maandag t/m zaterdag van 12 tot 14 uur in het Gedeelde Weelde café terecht voor een smakelijk en gezond lunchbuffet (op = op). Hiervoor gaat Gedeelde Weelde de samenwerking aan met drie lokale partners: Athos EET, Café Zondag en De Brandweerkantine.

‘We willen graag een platform zijn voor lokale cateraars en restaurants. Voor partners die onze visie delen van een voedselbereiding vanuit respect voor de natuur.’ Met deze woorden benaderde onze Werkgroep Horeca enkele maanden geleden een tiental lokale restaurants en cateraars. De concrete vraag: wie zou ervoor in zijn om samen bij Gedeelde Weelde een lunchbuffet te organiseren? 

Met Athos EET, Café Zondag en De Brandweerkantine werd het concreet. Ondernemerslid Esther vertelt: “We voerden een aantal gezamenlijke gesprekken rondom de grote tafel in ons café en al snel bleek dat we er samen uit gingen komen. Het is denk ik geen toeval dat alle drie partners oude bekenden van Gedeelde Weelde zijn.”

Platform voor stad en streek

Elk bedrijf heeft een eigen handelsmerk, vindt Esther. “Wat ikzelf leuk vind aan Café Zondag en De Brandweerkantine is dat zij anders durven te zijn. Het is laagdrempelig eten met geraffineerde accenten. Pure smaken in mooie combinaties. Ik geniet al jaren regelmatig van het heerlijke eten en de gezellige sfeer die ondernemers Karin Winkens en Willem Hermans weten te creëren op beide locaties. Athos EET met Paula Pfeifer als drijvende kracht past qua principes en gerechten heel erg bij Gedeelde Weelde en ik vind hun werkwijze en gerechten inspirerend. Zij werken met mensen met mogelijkheden, waarvan enkelen ook mee komen helpen bij Gedeelde Weelde om het buffet een succes te maken. Onder andere Dylan die al langer bij Gedeelde Weelde meewerkt.”

Het lunchbuffet bij Gedeelde Weelde zal op dinsdagen en woensdagen door Café Zondag en De Brandweerkantine verzorgd worden, op maandagen en van donderdag t/m zaterdag door Athos EET. Hieronder stellen zich de partners zelf even voor:

“Bij Athos EET brengen we mensen van over de hele wereld samen rondom een passie voor food en hospitality. Ons team bestaat uit mensen met een zogenaamde afstand tot de arbeidsmarkt. Deze mensen komen allen vanuit diverse hoeken en motivaties om een bijdrage te leveren aan ons restaurant/ cateringservice. Wij maken zo veel als mogelijk gebruik van lokaal geproduceerde eerlijke grondstoffen voor onze gerechten. Daar waar mogelijk uit eigen tuin en met liefde zelf gekweekt. Uiteraard kan dit alleen in het seizoen. Wij vullen deze producten aan met lokaal ingekochte waren, van biologische oorsprong.” – Paula Pfeifer van Athos EET

“Wij zijn Karin en Willem. Vroeger hebben we samengewerkt in Café Zondag, Karin in de keuken en Willem achter de bar. Hier kwamen we er achter dat we qua smaak veel overeenkomsten hebben. Daar Zondag meer een café is met een uitgebreide lunch/hapjeskaart en we beide interesse hadden om nog meer met eten bezig te zijn, besloten we om samen een restaurant te gaan beginnen, De Brandweerkantine. Ons motto: Doe wat je graag wil doen en waar je goed in bent en volg vooral niet anderen!” – Karin Winkens en Willem Hermans van Café Zondag en De Brandweerkantine

Esther verheugt zich enorm op de samenwerking: “Ik ben trots op dit nieuwe concept en onze partners, het is een echt goede match, met ‘community’, ‘samenspel’ en ‘eerlijk eten’ als sleutelwoorden.” De samenwerking brengt Gedeelde Weelde ook weer een stapje dichter bij de lange termijn doelen van de coöperatie: “Met dit concept zetten wij het idee van ‘food hub’ door zoals we dat op enkele afdelingen ook al zijn: Gedeelde Weelde als platform waar we laten zien wat stad en streek te bieden hebben.”

Op je bord

Bij het nieuwe lunchbuffet stelt elke eter zelf zijn/haar menu samen. Je kunt kiezen tussen een warm gerecht, een salade en (in het seizoen) een soep. Naar gelang het goed loopt, zal het aantal gerechten nog worden uitgebreid. Daarnaast kun je er brood, croissants of seitan/tofu broodjes bij kopen. Wie na de lunch nog plek voor een dessert heeft, kan een kijkje nemen in de gebaksvitrine, hier wachten lekkere zelfgemaakte taarten en ander gebak. 

Het lunchbuffet is volledig vegetarisch en er zullen soms ook vegan opties voorbij komen. Athos EET gebruikt zo veel mogelijk de geteelde groenten en het fruit uit eigen tuin en de gerechten zijn nagenoeg geheel biologisch. De Brandweerkantine en Café Zondag werken toe naar een groter deel aan biologische ingrediënten en ze zullen voor het Gedeelde Weelde buffet proberen zo veel mogelijk met biologische producten te werken.

De lunch gerechten kosten € 7,50 per gerecht, een portie soep kost € 5,50. Klanten die meerdere gerechten combineren, genieten van een voordelige prijs. Nog een voordeel: De lunch is zoals alle drankjes en gerechten ook to-go verkrijgbaar. Breng je je eigen verpakking voor de lunch mee, krijg je € 0,50 korting op je menu. 

Voor en na de lunch

Ook voor en na lunchtijd (10-12 en 14-16 uur) kun je in het Gedeelde Weelde café natuurlijk altijd voor iets lekkers terecht van onze brood- en banketafdeling en uit de gebaksvitrine. Verder is er een uitgebreide drankenkaart met koffies, theeën, sapjes en limonades. 

Heb je vragen of tips? Stuur dan een mail naar horeca@gedeeldeweelde.nl

 

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws