Dank!

Dank!

Roos Saat, 25 jaar oud, is boerendochter en klimaatactiviste. Zij zei onlangs op de themadag ‘Ademen met de klimaatcrisis’ het volgende:

‘Een landbouw met toekomstperspectief, die opbouwt in plaats van afbreekt, die boeren in hun kracht zet; een landbouw waar boeren geen verdienmodel zijn voor banken en multinationals.’

Hiermee verwoordde Roos Saat kort en krachtig waar we als Gedeelde Weelde voor staan en gaan. En aan dit broodnodige en wenkende perspectief werken we als gemêleerde gemeenschap óók dit jaar weer vanuit volle overtuiging verder. Maar terwijl we de bedrijvigheid van het nieuwe jaar in glijden willen we eerst even stilstaan. Om jullie te bedanken.

Dank aan alle leden en klanten die meedoen, waardoor we samen als Gedeelde Weelde mee verantwoordelijkheid kunnen nemen voor de transitie naar een duurzamere, socialere en mensen verbindende voedseleconomie.

Dank aan iedereen die enthousiast is over alles wat we doen (en soms ook laten). En ook aan alle critical friends die voor een initiatief als Gedeelde Weelde van goud waard zijn bij het reflecteren op bijvoorbeeld onze assortimentskeuzes of coöperatieve processen.

Mede namens onze regionale producenten dank aan iedereen die kiest voor kraakverse groenten en fruit en andere producten uit de regio. En dank namens de boeren van de Griekse coöperatie Greenland dat we het afgelopen jaar weer 300 liter olijfolie hebben afgenomen en ze blijven ondersteunen in hun omschakeling naar biologisch.

Dank aan alle leden en klanten die iedere week opnieuw kiezen voor verpakkingsvrije artikelen die met veel enthousiasme door de bulkgroep worden verzorgd. We hebben met elkaar weer veel verpakkingen bespaard.

We hebben leden en klanten die vegetarisch of veganistisch eten. En we hebben leden en klanten die dieren in de landbouw juist van belang vinden en af en toe graag wat zuivel, kaas, vlees, vis of honing eten, mits deze met respect en zorg voor de dieren en de Aarde zijn geproduceerd. Dank dat jullie je beiden bij Gedeelde Weelde thuis voelen.

En dank aan alle leden en klanten die iedere week trouw langskomen voor dat bijzondere biologische speltbroodje of die volle standyoghurt in een glazen statiegeldpot, Onze kleinere ambachtelijke producenten zijn heel blij met Gedeelde Weelde als distributiepunt en jullie aankopen.

Ook dank aan iedereen die graag af en toe een keuze maakt uit de door de wijngroep met zorg geselecteerde Europese wijnen. Want waarom zullen we wijnen van de andere kant van de wereld drinken als we hier in Europa zoveel fijne wijnen hebben? En dat scheelt veel food miles.

Dank aan iedereen dat we in deze tijden van Corona met alle lastige dilemma’s en afwegingen de winkel hebben kunnen open houden. Voor alle bijzondere hulp hierbij en het begrip voor alle maatregelen. En dank voor de door een aantal leden spontaan georganiseerde boodschappenservice voor leden en klanten in thuisquarantaine.

Dank aan alle collega’s van Athos Eet-Maakt-Doet en alle stagiaires. Dank voor jullie inzet, betrokkenheid en hulp. Het is altijd fijn om met jullie samen te werken!

En dank aan alle koks van Athos, De Brandweerkantine en Café Zondag voor alle heerlijke lunch- en afhaalmaaltijden. Deze serveren we nu To Go en hopelijk binnenkort ook weer To Stay.

En bijzonder dank aan de tientallen meewerkende leden die met veel toewijding en vakman- en vakvrouwschap vanuit alle werkgroepen helpen bij het vele winkelwerk en het werk achter de schermen. En hier al samenwerkend met elkaar veel plezier aan beleven en zingeving aan ontleden. Dank voor alle mooie co~creatie, leuke uitwisselingen en gezelligheid tijdens het samenwerken of het boodschappen doen. Juist hierdoor ervaar je dat Gedeelde Weelde een winkel van, voor en door de gemeenschap is.

Sommige leden en klanten vertellen wel eens dat ze zich bezwaard voelen omdat ze ‘alleen maar boodschappen komen doen’ bij Gedeelde Weelde. Maar met ieder winkelbezoek en iedere euro die jullie bij Gedeelde Weelde uitgeven dragen jullie bij aan de doelen en de verdere ontwikkeling van de coöperatie. Dank daarvoor!

Dank ook voor de fijne samenwerking met onze tientallen producenten en leveranciers bij het dag in / dag uit organiseren van ons fantastische assortiment. En voor de fijne samenwerking met verschillende relaties die altijd klaarstaan om ons te helpen bij het onderhouden van bijvoorbeeld alle techniek of die met ons meedenken over verbeteringen aan bijvoorbeeld onze winkelruimte of onze automatisering.

Veel van jullie vertellen in ontmoetingen met vrienden, vriendinnen, familie of collega’s over Gedeelde Weelde. En zo weten steeds meer mensen Gedeelde Weelde te vinden. Dank voor het delen van jullie enthousiasme en alle verhalen!

En last but not least dank voor het nieuwsgierig blijven naar elkaars perspectief tijdens het samenwerken en de ledenbijeenkomsten. Voor het blijven voeren van de dialoog in plaats van de discussie. Hierdoor hebben we een goede basis om Gedeelde Weelde samen verder te dragen.

Wij vinden het als ondernemersleden nog iedere dag bijzonder om voor en samen met jullie te mogen werken en voelen ons gedragen door deze bijzondere gemeenschap. Dat maakt Gedeelde Weelde tot Gedeelde Weelde.

Carlos, Chantal, Dominique, Esther, Karlijn, Luuk, Madieke, Marloe, Matthias, Misjél & Robin

Ondernemersleden Gedeelde Weelde

PS: De themadag ‘Ademen met de klimaatcrisis’ vond afgelopen november plaats en werd mede georganiseerd door de Vereniging voor Biologisch-Dynamische Landbouw en Voeding. Hier vind je een artikel over de themadag: https://bdvereniging.nl/over-ons/roos-saat-laat-iedereen-zien-dat-het-anders-moet-en-vooral-dat-het-anders-kanSchrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws