Eervolle vermelding Groen Lintje 2020

Eervolle vermelding Groen Lintje 2020

Zaterdag 12 september werd in de Muziekgieterij Maastricht het Groen Lintje 2020 uitgereikt. Gedeelde Weelde ontving een eervolle vermelding voor het ‘coöperatief werken aan korte lijntjes tussen producent en consument’.

 

Het Groen Lintje is een jaarlijkse onderscheiding door GroenLinks voor een innovatief en groen initiatief. Dit jaar waren acht initiatieven genomineerd. De jury, bestaande uit Lara Klaassen, Hans Passenier en Coen van der Gugten, besloot om drie projecten nader te onderzoeken: Athos de tuin, Byeboere en Gedeelde Weelde. Byeboere kwam zaterdag als winnaar uit de bus.

Byeboere werkt onder andere aan een groen lint van honing- en solitaire bijen door de stad, voor een ecologische impact en om mensen bij elkaar te brengen. Byeboere doet dit met een netwerk van mensen in Maastrichtse buurten. Athos, de tuin, wordt gerund door Paula Pfeifer. Haar missie: Samen tuinieren, eten klaarmaken en samen eten, als middel om mensen met ecologie en duurzaamheid bekend te maken én sociaal maatschappelijk bezig te zijn. Om een beeld van de projecten te krijgen, zie ook deze recente aflevering van het programma Good Veurein, waarin alle drie initiatieven aan bod kwamen.

Wim Hazeu, bestuurder Wonen Limburg en oud-wethouder GroenLinks, overhandigde het Groen Lintje. Voorafgaand aan de uitreiking hield hij een presentatie over de perspectieven die houten woningen bieden voor de duurzame toekomst van de (sociale) woningbouw. Hij gebruikte als concreet voorbeeld de realisatie van zestien woningen in de wijk Leuken in Weert.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws