Excursie naar de producent van Remeker-kaas

Excursie naar de producent van Remeker-kaas

Categorieën

Datum/Tijd
Date(s) - 24/06/2023
09:30 - 17:30


Voor alle kaasliefhebbers en -fans | zowel leden als niet-leden

De Remeker-kazen sieren al vanaf de opening van Gedeelde Weelde in 2018 onze kaasvitrine. Hun fantastische smaak, hun met ghee ingesmeerde natuurkorst (uniek voor Nederland), de karakteristieke kop van een Jersey-koe op de kaaswielen, en de natuurlijke werkwijze op het bedrijf maken de rauwmelkse kazen van boerderij De Grote Voort in Lunteren zeer geliefd bij veel van onze leden en klanten. En deze kazen liggen bijvoorbeeld óók op de kaasplank bij chef-kok Jonnie Boer van driesterren-restaurant De Librije in Zwolle.

Aan dit prachtige product ligt een prachtig bedrijf ten grondslag. De familie Van de Voort, die al eeuwen op deze plaats boert, werkt eerst en vooral vanuit de bodem. Dát is het eerste levende organisme op het bedrijf, en dat koesteren ze met hart en ziel.

Vanuit die natuurlijke basis kunnen ze hun Jersey-koeien het beste voer aanbieden, stimuleren ze het bodemleven én de biodiversiteit, en hebben ze gezonde dieren zónder dat er chemische diergeneesmiddelen aan te pas komen. En dat alles bij elkaar levert de beste melk op voor smaakvolle kaas en ghee.

Hoe ze dat in de praktijk doen? Dat gaan we met eigen ogen bekijken!

Op zaterdag 24 juni 2023 organiseert Gedeelde Weelde een excursie naar boerderij De Grote Voort in Lunteren (Gelderland). We krijgen een uitgebreide rondleiding over het bedrijf door boer Jan Dirk (die in oktober 2019 bij Gedeelde Weelde te gast was bij de vertoning van de documentaire ‘Dansen met gehoornde dames’, over het bijzondere bedrijf van de Van de Voorts). En natuurlijk gaan we ook volop proeven!

Het voorlopige programma van de dag ziet er als volgt uit:

– 9:30 uur vertrek bij Gedeelde Weelde met een koffie of thee voor onderweg

– Reis per touringcar naar Lunteren

– 12:00 uur aankomst bij De Grote Voort

– Rondleiding (duur: ca. 2 uur)

– 14:00 uur kaasproeverij en drankje

– 15:00 uur vertrek naar Maastricht

– 17:30 uur aankomst bij Gedeelde Weelde

Er zijn 50 plaatsen beschikbaar voor deze excursie. Aanmeldingen ontvangen we graag uiterlijk dinsdag 20 juni per e-mail op: activiteiten@gedeeldeweelde.nl We verwerken de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst.

Voor deze excursie vragen we een eigen bijdrage van € 20,- per persoon. Na aanmelding en overmaking van je bijdrage op rekeningnummer NL94 RABO 0317 841173, onder vermelding van ‘excursie Remeker‘, ontvang je bericht dat je deelname definitief is. Vanuit Gedeelde Weelde sponsoren we een deel van alle kosten.

Het definitieve programma en alle details over de reis volgen per e-mail na aanmelding.

Wij kijken er enorm naar uit! Wil je je vast inlezen? Kijk dan eens op www.remeker.nl Of kom, als je deze fantastische kazen nog niet kent, eens voorproeven bij onze kaasafdeling ;-).Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws