Food Film Fest Nederland: Filmavond bij Gedeelde Weelde

Food Film Fest Nederland: Filmavond bij Gedeelde Weelde

Categorieën

Datum/Tijd
Date(s) - 08/12/2022
20:00 - 22:00


Op 8 december is het Food Film Fest bij Gedeelde Weelde!

In samenwerking met Voedsel Anders zullen wij een film draaien, waarbij we jullie willen inspireren over voedselsystemen op een fijne en hoopvolle manier. Want er zijn tal van voorbeelden van hoe het anders kan.

Voedsel Anders brengt een groeiende beweging samen die werkt aan rechtvaardige en duurzame voedselsystemen met een verantwoord beheer van bodems, landschap, biodiversiteit en water, eerlijke prijzen en gezond voedsel voor iedereen, en zetten zich in om de losse puzzelstukjes van deze groeiende beweging in elkaar te weven en zo een sterk en veerkrachtig netwerk te vormen.

De film die wij zullen afspelen is ‘2040′.

 

Trailer ‘2040’

Gemotiveerd door zijn zorgen over de planeet die zijn 4-jarige dochter zou erven, begon bekroond regisseur Damon Gameau aan een reis rond de wereld op zoek naar experten en changemakers op het gebied van economie, energie, mobiliteit, landbouw en onderwijs. Steunend op hun expertise, ging hij op zoek naar de beste oplossingen die nu beschikbaar zijn en de gezondheid van onze planeet en de samenlevingen die er afhankelijk van zijn, kunnen verbeteren. Van mariene permacultuur en regeneratieve landbouw tot gedecentraliseerde hernieuwbare energie, ontdekte hij dat mensen over de hele wereld het heft in eigen handen nemen. Deze reis is het centrale uitgangspunt voor de documentaire ‘2040’, een verhaal van hoop dat zich toelegt op de haalbare bestaande innovaties die de opwarming van de aarde kunnen omkeren en de gezondheid van onze planeet ten goede komen. Het is een positieve visie van wat het ‘zou kunnen zijn’, in plaats van de dystopische toekomst die ons zo vaak wordt voorgehouden. 2040 is meer dan een film, het is een beweging. Na het zien van de film kun je verder bijleren over, bijdragen aan, pleiten voor en/of investeren in regeneratieve oplossingen die het welzijn van mens, dier en planteet verbeteren.

Meer info: www.whatsyour2040.com

Aanmelden kan via activiteiten@gedeeldeweelde.nl tot en met dinsdag 6 december!

Eet je vooraf ook een hapje mee bij ons met ‘Aan Tafel‘?Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws