Food.Film.Fest bij Gedeelde Weelde

Food.Film.Fest bij Gedeelde Weelde

Datum/Tijd
Date(s) - 07/12/2023
19:30 - 21:30


Het is weer zo ver, het Food.Film.Fest van VoedselAnders gaat beginnen en zijn er in Nederland en Vlaanderen tussen 10 november en 10 december meer dan 100 filmvertoningen. 

Het wordt steeds duidelijker: het industriële voedselsysteem botst op zijn grenzen. Denk maar aan misoogsten door klimaatverandering, het verlies van biodiversiteit door pesticiden of ontbossing, impact op de gezondheid van mens en dier en het welzijn van de landbouwer. Met Food.Film.Fest. wil VoedselAnders je op een laagdrempelige manier de uitdagingen tonen die verbonden zijn aan het huidige, geglobaliseerde voedselsysteem. We willen laten zien dat voedsel produceren ook op een ecologische en sociale rechtvaardige manier mogelijk is.

Gedeelde Weelde doet ook mee en zal op donderdagavond 7 december om 19:30 de film “The Milk System” draaien. Daarna zal er onder het genot van een drankje ruimte zijn voor discussie.

The Milk System:
Melkveehouders, politici, lobbyisten, ngo’s en wetenschappers buigen zich over de verborgen kosten en gevolgen van een industrie met wereldwijde impact. Ze leggen verrassende waarheden achter het systeem bloot. Wie profiteert ten koste van wie? Heeft het systeem een toekomst en zijn er alternatieven? Een reis door Europa, West-Afrika en China die afrekent met vooroordelen en oplossingen aan het licht brengt.

Klik hier voor de trailer.

We willen iedereen op een fijne en hoopvolle manier inspireren over het voedselsysteem. Want er zijn tal van mooie voorbeelden van hoe het anders kan.

Kom je ook? Meld je dan even aan via activiteiten@gedeeldeweelde.nl

De film zal worden gedraaid bij onze buren, de SNS bank, Petrusregoutplein 3 in Maastricht



Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws