Gedeelde Weelde is stronteigenwijs

Gedeelde Weelde is stronteigenwijs

Categorieën

Datum/Tijd
Date(s) - 28/04/2023 - 29/04/2023
Hele dag


GRATIS BIO COMPOST

Gedeelde Weelde geeft 20M3 gratis compost weg om bij te dragen aan de vergroening en biodiversiteit van de stad. De berg compost van Bio-Kultura wordt feestelijk ontvangen om ongeveer 10u op vrijdag 28 april en mag tijdens openingstijden op 28 en 29 april met een kruiwagen of enkele emmers per persoon opgehaald worden, op is op. Ook voor de kleine groene vingertjes is het feest: Kinderen mogen zelf bloemetjes zaaien en mee naar huis nemen.

BIO-KULTURA

Bio-Kultura produceert compost met hart voor plant, mens, dier en bodem. Zo is de compost turf-vrij en heeft deze twee jaar de tijd gehad om te ‘rijpen’. De tuinaarde-compost is het hele jaar door te gebruiken.

WAT IS ER NOG MEER TE DOEN?

In de winkel is op vrijdag en zaterdag op alle afdelingen iets te proeven. Op het terras kun je genieten van drankjes, gebak of een ijsje en er staat onder meer speciale lentesoep op het lunchmenu. Zakken tuinaarde- en mestcompost en potgrond zijn op vrijdag en zaterdag te koop met korting en er zijn weer biologische kruidenplanten en lokaal geteelde tulpen.

SPHINX GROEN

Dit evenement organiseren we samen met de SNS bank, en is onderdeel van een reeks activiteiten in het kader van Sphinx Groen. In dit project werkt Gedeelde Weelde samen met het CNME, de SNS bank en het Sphinxkwartier aan vergroting van biodiversiteit en vergroening in de buurt.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws