Kaasproeverij

Kaasproeverij

Categorieën

Datum/Tijd
Date(s) - 12/10/2023
20:00 - 22:00


Beste kaasliefhebbers,

Wat is er leuker dan onze liefde voor en kennis van kaas met elkaar te delen? En dat komt er tijdens het boodschappen doen lang niet altijd van. Daarom organiseren we op donderdag 12 oktober een kaasproeverij.

We komen bij elkaar aan statafels rondom onze kaasvitrine en nemen jullie mee door ons bijzondere kaasassortiment. De inloop is vanaf 19:45 uur en we starten om 20:00 uur. Om 22:00 ronden we af.

Uiteraard gaan we met elkaar proeven van een selectie uit alle heerlijkheden. En ondertussen delen we informatie met elkaar over:

  • biologische en biodynamische kazen
  • kazen van koemelk, geitenmelk en schapenmelk
  • gepasteuriseerde en rauwmelkse (boeren-) kazen
  • wat rijping en leeftijd met kaas doet
  • tips en suggesties voor een fijne kaasplank
  • en alles waar we samen verder over in gesprek raken.

We staan stil bij wat we proeven (welke smaken en texturen). Tussen de verschillende kazen door serveren we brood en water, om de smaakpapillen te ‘resetten’. Ook schenken we, voor wie dat wil, tijdens de proeverij een bijpassend glas rode en/of witte wijn uit ons assortiment, omdat de combinatie van kaas en wijn zo mooi en interessant kan zijn. Na afloop heb je een goede indruk van ons kaasassortiment en ben je weer wat kaasweetjes en een gemoedelijke avond met andere kaasliefhebbers rijker!

Deze proeverij is voor leden én klanten – introducés zijn uiteraard van harte welkom! – en we hebben ruimte voor circa 25 deelnemers.

Als bijdrage in de kosten van deze proeverij vragen we € 10,- per persoon. Deze kun je na afloop contant, via de PIN óf met Weeldes voldoen. En de kassa is aan het einde van de proeverij open om eventueel een stuk van je favoriete kaas af te rekenen.

Ben je er ook bij? Je kunt je tot en met 10 oktober opgeven via een mailtje aan activiteiten@gedeeldeweelde.nl

Tot dan of al eerder in de winkel!

Hartelijke groet van de kaasmaatjes,
Ad, Arno, Ioana, Irene, Luuk, Madieke, Pepijn, Rija & Vera

Foto: De kaasmaatjes van Gedeelde Weelde tijdens een gezamenlijke kaasfondue – Winter 2022Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws