Food Stories

Food Stories

Gisteren heeft Gedeelde Weelde de eer gehad om mee te helpen bij een workshop tijdens een conferentie over duurzaamheid aan het United World College (UWC) in Maastricht.

In de workshop ‘Food Stories’ die we samen met lid en UWC-docent Brian Wright georganiseerd hebben, nodigden we de internationale leerlingen uit om een product uit te zoeken en hier een verhaal bij te vertellen. Wat valt af te leiden van de informatie op de verpakking? Wat zegt de schil van een appel of de korst van een kaas over de productiemethode? Weten we hoe ver het product gereisd heeft? Welk soort bedrijf schuilt achter dit product? Is een biologisch product duurder dan een niet-biologisch product?

De leerlingen kwamen met slimme en leuke verhalen. Ze stelden ook vragen over Gedeelde Weelde, zoals: “Kan een student vrijwilligerswerk bij jullie doen?” “Is het betaalbaar voor een student om boodschappen te doen bij Gedeelde Weelde?”. Zij vertelden ook over de voedselpraktijken in hun landen. Het biologische keurmerk van de EU blijkt bijvoorbeeld niet evident te zijn voor deze leerlingen die immers uit de hele wereld komen.

Als afsluiting vertelde Brian over de food statements van Michael Pollan.“Eat food. Not too much. Mostly plants.” Of “Eat only what your grand-mother would recognize.” Dit was een inspirende uitnodiging aan iedereen over je persoonlijke food statements na te denken.

Bedankt aan de leerlingen van het United World College voor de uitnodiging en graag tot volgende keer!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws