Heerlijke, handgemaakte chocolade- en patisserie producten die de sfeer van Parijs ademen

Heerlijke, handgemaakte chocolade- en patisserie producten die de sfeer van Parijs ademen

Niet alleen zijn ze ontzettend lekker, de producten van dit leuke, jonge Nederlandse bedrijf, ze zien er ook nog eens prachtig uit. Ingepakt met oog voor detail en gemaakt met een verfijning waar Franse patissiers beroemd om zijn. En dat alles geproduceerd in ons eigen land!

Wija Hendrickx is de oprichtster en directeur van het in Edam gevestigde L’Esprit de Paris. ‘Na opleidingen te hebben gevolgd tot patissier en chocolatier en gewerkt te hebben als bedrijfsleider bij een chocolaterie werd het tijd voor l’Esprit de Paris. Mijn hele leven hebben mijn handen al willen maken wat mijn ogen zien. Ik vind het belangrijk om te kunnen genieten van de kleine, mooie momenten in het leven. Soms is dat zelf iets lekkers snoepen of geef je juist die lekkere bonbons cadeau.’

Bijzondere producten
Ze staan al te pronken in de winkel, de doosjes bonbons, chocolade brokken en andere lekkernijen. Allemaal handgemaakt en met natuurlijke ingrediënten. Zoals bijvoorbeeld de zakjes Thinner-the-better:  dunne plakjes biologische chocolade verrijkt met hazelnoten, karamel zeezout of aromatische rosépeper en rozenblaadjes. Of de macarons: bijzondere, glutenvrije koekjes. Knapperig en toch zacht in heerlijke smaken en vrolijke, natuurlijke kleuren. (Bij Gedeelde Weelde ook los te bestellen bij een lekker kopje koffie of thee!) Of panforte – een heerlijke Italiaanse lekkernij vol gedroogd fruit, noten en bereid met biologische honing. Als tussendoortje, maar ook heerlijk met een stukje blauwe kaas. En de Cantuccini niet te vergeten: krokante biologische dubbel-gebakken amandelkoekjes. Dip ze na een mooie maaltijd in je favoriete likeurtje, wijn of koffie en genieten maar! Voor de bijzonder feestelijke momenten in het jaar produceert L’Esprit de Paris seizoensgebonden producten zoals paaseitjes, valentijnsharten en leuke chocoladeplakken met opschrift.

Biologisch
Geïnspireerd door de fijnste Parijse chocolatiers en patissiers maakt L’ Esprit de Paris dus heerlijke, ambachtelijke producten. Maar de Parijse inspiratie gaat nog verder: door de keuze voor biologische ingrediënten en een duurzame bedrijfsvoering hopen ze hapje voor hapje een bijdrage te leveren aan de klimaatdoelstellingen van Parijs. ‘Een grote smaak met een kleine footprint vraagt om ingrediënten die zo puur mogelijk worden gemaakt, verbouwd en verwerkt. Daarom gebruiken wij biologische grondstoffen die ook op een eerlijke en verantwoorde wijze verbouwd worden zonder de aarde uit te putten. We maken gebruik van zonnepanelen om onze oven en machines zo zonnig mogelijk te laten draaien.’ legt Wija uit.
Om er zeker van te zijn dat alle grondstoffen biologisch zijn, is L’Esprit de Paris sinds 9 juni 2020 Skal gecertificeerd.

Kunst
Op de verpakkingen van L’Esprit de Paris prijkt een geschilderd vergezicht.
Wija’s grootvader was amateurschilder. ‘In de tijd dat de landbouw veel meer in balans was met de natuur en minder gericht op grote opbrengsten en smetteloze eenvormige producten. Hij legde het landschap van toen vast in zijn werk, en dat is voor ons een bron van inspiratie. Terug naar toen? Dat hoeft niet, maar wel naar een duurzame toekomst, waar generaties na ons ook van kunnen genieten.’Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws