12 dec Hot Apple
Ingrediënten voor circa 1 liter:
- 1 liter appelsap
- van De Drie Wilgen
- 4-5 steranijs van Het Blauwe Huis
- 2 kaneelstokjes van Het Blauwe Huis
- 1 theelepel Bourbonvanille-poeder van Het Blauwe Huis
- Optioneel: Verse appelschijfjes voor decoratie
Bereidingswijze
Appelsap en specerijen verwarmen:
Giet het appelsap in een grote pan en voeg de steranijs, kaneelstokjes en het Bourbonvanille-poeder direct toe.
Rustig verwarmen:
Verwarm het appelsap langzaam op middelhoog vuur, maar laat het niet koken. Roer af en toe zodat het vanillepoeder goed oplost.
Laten trekken:
Laat het mengsel minstens 15-20 minuten op laag vuur trekken. Hoe langer het trekt, hoe intenser de smaak wordt.
Serveren:
Giet de Hot Apple direct in glazen en laat de specerijen erin zitten – ze zien er niet alleen decoratief uit, maar geven ook extra smaak. Voeg eventueel een vers appelschijfje toe voor een mooie presentatie.
Site Note: Als je nog wat over hebt of als je de smaak krachtiger wilt, kun je de Hot Apple met de specerijen terug in de fles gieten. Zo kunnen de smaken ’s nachts verder ontwikkelen. De volgende dag kun je de rest opnieuw verwarmen – dan is de smaak nóg intenser. Tip: Door de hoogwaardige specerijen van Het Blauwe Huis krijgt de Hot Apple een heerlijk warme en aromatische smaak – perfect voor koude winteravonden!
