“De variatie in werkzaamheden vind ik superleuk!”

“De variatie in werkzaamheden vind ik superleuk!”

Ze is te vinden op de winkelvloer én in het communicatieteam van Gedeelde Weelde. Vanuit het noorden naar het zuiden gekomen op jonge leeftijd en sindsdien niet meer weggegaan. Door haar dochter werd ze getipt over Gedeelde Weelde en sinds 2020 is ze lid, met veel plezier. Lees hier het verhaal van meewerkend lid Ingrid.

Ze ging van boven naar beneden; geboren in Haarlem, opgegroeid in Oosterhout (Brabant) en op 12-jarige leeftijd verhuisd naar Klimmen (Zuid-Limburg). Later naar Heerlen verhuisd, om uiteindelijk terecht te komen in Maastricht. Verhuizen was voor Ingrid altijd leuk, zo zegt ze het zelf!

Na de middelbare school is Ingrid de KLOS (Kleuter Leidster Opleiding School) gaan doen. Het was echt haar passie om met kinderen te werken. Toen 19 jaar, kreeg ze meteen een baan aangeboden in Hoensbroek als kleuterleidster op de Nutsschool Treebeek. “Dat was erg leuk, het waren makkelijke kindjes in die tijd en ik hoefde niet streng te zijn.” Al op jonge leeftijd had ze een hele verantwoordelijke functie; destijds bestonden klassen uit meer dan dertig kinderen.

In die periode leerde ze ook haar grote liefde kennen. Dat was een mooie tijd voor haar, totdat haar man een hersenbloeding kreeg. Ingrid was toen 25 jaar. Ze woonde toen in Heerlen en daar zijn ook hun kinderen Sanne (inmiddels 38) en Jorris (35) geboren en opgegroeid.

Toen haar dochter Sanne 4 jaar was, kwam ze thuis van de kleuterschool als een ander persoontje. Iets in het reguliere onderwijs lag de kleine Sanne niet. “Een vriend gaf me toen de tip: misschien moet je eens bij de Vrije School gaan kijken?” Dat heeft Ingrid gedaan en ze was meteen verkocht. “Het was precies zoals ik ook met mijn kinderen uit de kleuterklas omging, dat herkende ik gelijk. Sanne ging mee kijken en wilde ook meteen blijven, ze voelde zich er helemaal thuis.”

Op die manier is Ingrid op de Vrijde School in Maastricht terechtgekomen als kleuterjuf en daar heeft ze uiteindelijk 9 jaar gewerkt. Ze verhuisde naar Maastricht toen haar relatie voorbij ging.

“Maar na 9 jaar juf aan de Vrije School wilde ik toch nog iets heel anders doen, mijn gezondheid was niet helemaal opperbest, ik haalde nog onvoldoende energie uit het onderwijs en dat zorgde regelmatig voor burn-outs. Ik merkte dat ik dit niet wilde blijven doen tot aan mijn pensioen. Ik hoorde op de televisie over kleinschalig wonen voor mensen met dementie en daar ben ik me in gaan verdiepen”, zegt Ingrid.

Samen met haar compagnon heeft ze dit plan verder ontwikkeld waarbij ze een huis opgerichtte waar mensen met dementie fulltime konden wonen. Er woonden circa 10 mensen die allemaal een aangesloten appartement hadden in het huis. Samen met hun personeel hadden ze de volledige zorg voor deze mensen. Ingrid kon haar taak als gastvrouw pas echt gaan uitvoeren nadat ze volledig hersteld was, dat was in juli 2011. Naast haar taak als gastvrouw regelde ze onder andere de dagbesteding en enkele administratieve taken. Ingrid deed dit met veel plezier maar na 10 jaar moesten ze er helaas gedwongen mee stoppen. “Het was moeilijk om nieuwe bewoners te krijgen, de reguliere zorg in de omgeving had toch de overhand en voor samenwerking stond men niet open.”

In haar vrije tijd houdt Ingrid van muziek. Ze is sinds kort weer op vioolles samen met haar zus Annemieke. Maar reizen in Europa, daar houdt ze ook van. Haar vriend is fanatiek wielrenner en deze zomer zijn ze samen op een fietsvakantie geweest in de Dolomieten. Ook staat ze met haar caravan in Sint Geertruid waar ze graag komt genieten van de natuur, vooral als het in de stad te druk en in de zomer te heet is.

Ingrid werkt op dit moment 2 keer per week een dagdeel als vrijwilliger in de winkel en daarnaast is ze actief lid in het communicatieteam. Op de vraag wat ze vindt van het werken bij Gedeelde Weelde zegt ze: “ik vind het erg leuk om met zoveel mensen van verschillende leeftijden contact te hebben in de winkel, de ondernemersleden en de meewerkende leden. Veel ouders en collega’s vanuit de Vrije School kom ik er tegen. Fijn dat je kunt afwisselen op verschillende afdelingen en niet maar één soort taak hoeft te doen. Je mag en kan het zelf ook een beetje vormgeven, de ene dag op de broodafdeling en de andere dag koelvers/DKW en sinds kort ook de kassa, dat vind ik leuk.”

Wil jij ook op verschillende manieren betrokken raken bij Gedeelde Weelde? Lees dan hier hoe dit kan.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws