Bio fairtrade paaseitjes van Klingele Chocolade

Bio fairtrade paaseitjes van Klingele Chocolade

Heb je de paaseitjes al gezien bij Gedeelde Weelde? Deze zijn van Klingele Chocolade en zijn helemaal biologisch én fairtrade.

Klingele chocolade is een bedrijf gespecialiseerd in het produceren van gezonde en eerlijke chocoladeproducten met twee verschillende lijnen:

  • De lijn zonder toegevoegde suiker gaat schuil onder de merknaam “Balance”
  • De bio fair trade chocolade onder de merknaam “Chocolates from Heaven”

Oprichter Koen Klingele is Landingenieur van opleiding. In 1995 is hij in zijn eigen keuken gestart met het maken van suikervrije chocolade. Met veel passie en creativiteit creëerde hij zijn eerste chocoladefiguren en bracht deze met de fiets naar lokale winkels in Gent. Vandaag de dag is suikervrije chocolade nog steeds de kernactiviteit.

Sinds 2007 produceert Klingele ook biologische en fairtrade chocolade. De eerste internationale klant van Klingele was in het Verenigd Koninkrijk. Oprichter Koen is vanuit Gent erheen gefietst om hem te bezoeken. Bij aankomst stond er een Belgische trappist klaar om de dorst te lessen. Dit was het startschot van export van Klingele Chocolade. Zo’n 60 procent van de totale productie gaat nu naar vierenveertig landen wereldwijd.

Elke werknemer werkt met liefde en passie voor het vak. Zij zijn dan ook de drijvende kracht en trots achter Klingele Chocolade. Iedereen streeft dezelfde filosofie na: gepassioneerd door chocolade met respect voor de mens en de natuur.

Koen wil graag jonge exportbedrijven inspireren en laten zien dat je uit het niets een mooi bedrijf kan opbouwen.

De biologische paaseitjes van Klingele vallen onder het label “Chocolates from Heaven” dat zich speciaal richt op de vermindering van ontbossing en klimaatverandering. Dit doen ze door het planten van bomen in- en rondom cacao plantages. De bomen halen carbondioxide uit de lucht en zuiveren het water dat wij drinken Dit zorgt weer voor een natuurlijke habitat voor zo’n tachtig procent van alle dieren op de wereld.

Door het planten van bomen en het opleiden van boeren helpt Klingele mee aan een mooie toekomst voor de boeren en onze planeet (zie afbeelding).

De paaseitjes zijn nu verkrijgbaar bij Gedeelde Weelde.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws