Lammetjes in aantocht

Lammetjes in aantocht

Op diverse plaatsen zijn al dartelende lammetjes in de wei te zien, nu het lentezonnetje zich vaker laat zien. Bij Graasgraag worden de eerste lammetjes begin april verwacht. En daar kijken we met veel plezier naar uit!

Gemiddeld is een schaap 5 maanden minus 5 dagen drachtig, zo’n 145 dagen dus. Per ras verschilt dat soms een klein beetje. De ooien zijn van nature vruchtbaar op het moment dat de dagen korter worden, in het najaar. Wanneer de lammetjes geboren worden, bepaal je als boer eigenlijk zelf: reken 5 maanden vanaf het moment dat je de ram bij de ooien zet, en je weet wanneer je de eerste lammeren kunt verwachten.

Wij kiezen ervoor om het lammeren samen te laten vallen met de voorjaarsgroei van het gras, zodat de moeders meteen rijk voorjaarsgras kunnen eten na de bevalling. En de lammeren worden bij ons in de wei geboren, dus ook daarom is het fijn als het weer dan wat zachter is. De ooien zijn mooi rond inmiddels, nog heel even wachten!

Wanneer alle lammetjes geboren zijn, organiseren we een kijkmoment voor de leden van Gedeelde Weelde, zodat jullie ook kunnen meegenieten van die vrolijke, rond springende kleintjes. Hou je email in de gaten! Graag tot dan.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws