Maar één mandarijntje!

Maar één mandarijntje!

Afgelopen zomer ontdekte Carlos Gubbels (45), een winkelier puur sang, Gedeelde Weelde en raakte enthousiast. De klik bleek wederzijds. Op 1 december is Carlos toegetreden als ondernemerslid bij Gedeelde Weelde.

“Een vriendin wees me deze zomer op Gedeelde Weelde. Het leek me direct een leuk en bijzonder concept en ik vond het een prachtige winkel. Ik zag dat de groep nog ondernemersleden zocht…

Ik had op dat moment nog mijn eigen zaak Happy Food, een lunchroom en winkel in Heerlen met grotendeels biologische producten. Mijn toenmalige vriend en ik hebben Happy Food in 2014 opgericht. Ons vijfjaren-contract had dit jaar verlengd moeten worden. Maar de ontwikkelingen in de detailhandel zijn niet zodanig dat ik had aangedurfd om het avontuur voor nog eens vijf jaar aan te gaan. Er zijn steeds minder speciaalzaken, Gedeelde Weelde is een soort uitschieter wat dat betreft. Ik hoop dat er in de toekomst nog meer winkels als Gedeelde Weelde komen zodat de afstand tussen producent en klant weer kleiner wordt.

Ik zocht dus contact met de ondernemersledengroep van Gedeelde Weelde. Na enkele gesprekken heb ik in het najaar twee maanden lang twee dagen per week meegedraaid en ben ik ook aangeschoven bij de vergaderingen. Het beviel aan beide kanten en sinds 1 december ben ik officieel toegetreden als ondernemerslid. Ik moet zeggen: elke dag die ik hier in de winkel sta is het een feestje om met iedereen samen te werken.

Mijn ambitie is om de AGF-afdeling (dus groente en fruit) naar een nog hoger plan te tillen. Het begint ‘te werken’: Vanochtend bij de check van de groente en fruit was er maar één rot mandarijntje derving, verder niets! Groente en fruit is wel ‘mijn vakgebied’, in mijn opleiding op het Economisch College heb ik de specialisatie AGF gevolgd. Ook via de familie heb ik een handels-gen meegekregen, mijn vader had een kraam op de markt in Heerlen en Brunssum, waar ik vanaf mijn zeventiende meegewerkt heb.

Ik heb in mijn leven al in heel verschillende constellaties gewerkt: met een partner, met mijn vader en in mijn eentje. Nu sta ik ineens temidden van een hele coöperatie. Het fijne van zo’n grote groep vind ik de dynamiek. Als je met z’n tweeën bent en er ontstaat een irritatie, dan blijft die weleens tussen je in hangen. In de dynamiek van een groep ebt zo’n gevoel eerder weg, of verandert. Ik lijk een heel open mens, maar eigenlijk ben ik een relatief teruggetrokken iemand. Het werken in een groep maakt het beste in me los.

Als ik ergens voor ga, dan ook honderd procent. Ik doe op dit moment dus weinig anders naast het werk. Maar als ik tijd ‘over’ heb, dan ga ik graag de natuur in, wandelend of op de mountainbike. Ik doe ook yoga en kook graag. Voeding is de rode draad in mijn leven en ik heb veel uitgeprobeerd: van vegetarisch ging ik naar veganistisch, naar Aryurveda, naar Vegan Raw Food en fruitarisme. Zo raakte ik geleidelijk af van onder andere gewrichtsklachten. Sinds ik bij Gedeelde Weelde werk voel ik wel dat ze een klein beetje terugkomen: als er in de horeca een brownie over is, ja dat is gewoon verleidelijk…”Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws