Tot de volgende cappuccino!

Tot de volgende cappuccino!

Ze doen eigenlijk heel ander werk dan het horeca- of winkeliersvak. En vaak hebben ze eigenlijk al genoeg om de oren. Waarom nemen leden de tijd om mee te werken in de winkel? We vroegen het aan Madieke Marjon Schoots.

“Sinds een paar maanden ben ik meewerkend lid bij de Gedeelde Weelde. Het vaakst ben ik aan het werk in de horeca maar je kunt me soms ook tegenkomen bij het brood, bij de kaas of aan de kassa. Mijn bezigheden bij de Gedeelde Weelde wissel ik af met het mooiste beroep dat er bestaat: ik ben operazangeres. Voorheen wisselde ik vanuit thuisbasis Amsterdam operaproducties, concerten en leerlingen met elkaar af. Inmiddels ben ik alweer 5 jaar verbonden aan het Johann Strauss Orkest van Andre Rieu. Een fantastische baan met veel reizen, gezellige collega’s en geweldige concerten. Bovendien ontmoette ik er mijn vriend, wat zeg ik? verloofde! en is Amsterdam als thuisbasis ingeruild voor Maastricht.

Sommige mensen vragen me waarom iemand met zulk leuk werk in haar vrije tijd bij een biologische coöperatieve winkel wil helpen. Ik heb lang over een passend antwoord nagedacht en eigenlijk kom ik niet verder dan: ik vind het gewoon ontzettend leuk! Waarschijnlijk helpt het wel dat ik vroeger veel horeca baantjes heb gehad en dat ik gastvrijheid en respect voor voeding – opa aan vaders kant was kastelein en opa aan moeders kant was bakker- met de paplepel heb ingegoten gekregen. Tel daar de gemeenschapszin, het samen werken aan en met mooie biologische producten, oog voor duurzaamheid en de fijne sfeer in het gebouw bij op en je weet waarom ik er graag mijn handen uit de mouwen steek. En dat tijdens afgelopen Parcours de twee werelden samen kwamen toen ik er een selectie Franse chansons zong, toen was het cirkeltje natuurlijk helemaal mooi rond. When you do what you love, you’ll never work a day in your life. Heel graag tot de volgende cappuccino!”

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws