Feestelijke mango kerst trifle

Feestelijke mango kerst trifle

Deze recepten zijn gemaakt voor een kerstspecial die wordt uitgezonden op RTV Maastricht.

Feestelijke mango kerst trifle

Voor 4 personen:

  • 4 plakjes (roomboter) cake
  • 4-8 (roomboter) speculaasjes, verkruimeld
  • scheutje sinaasappellikeur (optioneel)
  • 2 mandarijnen
  • 1 blik mangomoes
  • 100 gr pecan nootjes, gehakt
  • 100 gr ricotta
  • 2 el suiker
  • 1 vanillestokje
  • 250 ml verse slagroom

 

Voor de vegan variant kies je voor cake en speculaas zonder roomboter, en kun je de laatste 4 ingrediënten (ricotta t/m slagroom) vervangen door:

  • 1 vegan soya creme fraiche
  • 2 el poedersuiker
  • 1 vanillestokje


Bereidingswijze
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de slagroom, suiker en het merg in ca. 5 min. stijf met een handmixer. Roer de ricotta los met een vork. Spatel de slagroom en het rasp voorzichtig door de ricotta. (Voor de vegan variant: roer de soya crème fraiche los met de vanille en de poedersuiker.) Schil de mandarijntjes en snijd ze in de breedte in zo dun mogelijke plakjes. Verdeel de cake over 4 glaasjes en besprenkel de cake met wat likeur. Verdeel de verkruimelde speculaasjes erover en druk aan. Verdeel 3-4 mandarijnenplakjes rechtopstaand tegen de wand van elk glas en verdeel de mangosaus hierover. Schep het roommengsel erover en garneer met gehakte pecan nootjes.

Voilà, bon appétit!



Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws