Mango taart met botercrème van passievrucht

Mango taart met botercrème van passievrucht

Deze recepten zijn gemaakt voor een kerstspecial die wordt uitgezonden op RTV Maastricht. 

Mango taart met botercrème van passievrucht

Voor 10 personen

Voor de mango cake
375 gram patentbloem
3 tl bakpoeder
1 tl baksoda
½ tl zout
1½ tl gemalen kardemom
200 gr suiker
725 gr mango moes
2 el (vegan) yoghurt
200 ml plantaardige olie
2 tl vanille

Voor de mango/passievrucht botercrème + decoratie
250 gr (vegan) boter
225 mango moes (+ 50 gr ter decoratie)
4 passievruchten
1 tl vanille
300 gr poedersuiker
wat blaadjes verse munt, ter decoratie

Maak de taarten
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet twee 20 cm taartvormen in en bekleed de bodem met bakpapier. Zeef de bloem, baksoda, bakpoeder en zout in een grote kom. Voeg kardemom toe. Roer goed door elkaar. Roer de suiker erdoor. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe: mango moes, yoghurt, olie en de vanille. Meng alles goed door elkaar en schraap een paar keer met een spatel de bodem en zijkanten van de kom schoon om er zeker van te zijn dat er geen droge bloem achterblijft. Verdeel het beslag over de twee cakevormen en bak 40 minuten of tot het sponsachtig is en een tandenstoker in het midden er schoon uitkomt. Laat de cakes ongeveer 30 minuten afkoelen in de vormen op een rooster. Haal na 30 minuten het bakpapier uit de vorm en laat de cakes verder afkoelen, met de goede kant naar boven. Maak de botercrème Doe de zachte boter in een kom met de mango moes, vanille, en 100 gram poedersuiker. Gebruik een handmixer of garde om een gladde, luchtige crème te verkrijgen. Ga door met het toevoegen van poedersuiker en proef voordat je meer toevoegt. Stop zodra de botercrème zoet genoeg is naar jouw smaak. Voeg als laatste de inhoud van 3 passievruchten toe en klop de crème nog even door. Zet de taart in elkaar: Plaats één taart op een taartplateau of bord. Smeer de helft van de botercrème op met een spatel of mes, plaats vervolgens voorzichtig de andere cake erop en strijk de resterende botercrème glad. Versier de bovenkant met wat mango moes, een opengesneden passievrucht en wat munt.

Snijd aan en geniet!



Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws