“Mijn liefde voor wijn is organisch gegroeid, net zoals een wijnstok”

“Mijn liefde voor wijn is organisch gegroeid, net zoals een wijnstok”

Aimée deelt haar passie voor wijn zowel binnen haar werk als wijnspecialist en ondernemer als binnen de wijngroep van Gedeelde Weelde. Al 3 jaar maakt zij deel uit van deze wijngroep, waarin zij samen met anderen het assortiment samenstelt en afstemt op de klantenkring van Gedeelde Weelde. Ze deelt haar kennis en ervaring met ons, terwijl ze tegelijkertijd in de wijngroep meer leert over biologische, biodynamische en natuurwijnen. Het hoogtepunt voor haar is het blijven ontdekken en proeven van nieuwe wijnen. In dit interview deelt zij meer over haar passie voor wijn, haar eigen onderneming en haar ervaringen binnen de wijngroep.

Haar liefde voor wijn is echt op een organische manier gegroeid, ‘net zoals een wijnstok’, zo benoemt ze het zelf. “Ik ben zo’n twaalf jaar geleden begonnen met het volgen van wijncursussen, waarna ook de opleiding tot Sommelier. En dit jaar ben ik afgestudeerd als Vinoloog. Ook heb ik al een paar jaar mijn eigen bedrijf, dat eigenlijk is begonnen als een blog: ‘Aimévin.com’ genaamd (dit betekent: liefde voor wijn). Ik schreef voornamelijk over wijngaarden die ik bezocht in binnen- en buitenland, maar nu adviseer en organiseer ik ook proeverijen op aanvraag”, vertelt Aimée. “Daarnaast schrijf ik ook voor het blad Wijn en Wijngaard”.

Zo ondernemend als ze is, beheert ze ook samen met haar vriend ‘het vuurpad’; een voedselbos, boswijngaard en moestuin in Cadier en Keer. Ze wil hierbij zoveel mogelijk de natuur haar eigen werk laten doen. Daarbij hebben ze dit jaar 75 wijnstokken geplant en hopen hiermee een begin te maken met het produceren van biodynamische wijn. Dit zal aanvankelijk met name voor eigen consumptie zijn.

Toen Aimée uitgenodigd werd door Ad om zich aan te sluiten bij de wijn werkgroep, hoefde ze daar geen moment over te twijfelen. “We vullen elkaar goed aan in het team. We komen regelmatig bij elkaar als groep, stellen het assortiment samen en we kijken naar de ‘finetuning’ ervan. Ons doel bij de wijngroep is het assortiment zo breed en gevarieerd als mogelijk te maken. Voor elk wat wils. Je past het assortiment ook aan op de mensen die in de winkel komen. Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die een alternatief willen voor vlees dus daar moet je wel op letten bij de samenstelling van het assortiment. Wij zoeken naar een mooie balans daarin en het is erg leuk om dit als groep samen te doen, wij dagen elkaar tijdens proeverijen ook wel uit”.
“Mijn droom was een biodynamische Limburgse wijn in het assortiment op te nemen. Dat gaat binnenkort gebeuren!” voegt Aimée nog toe.

Ze bezoekt nog steeds regelmatig beurzen om op de hoogte te blijven van trends en ontwikkelingen in de wereld van wijnen. “Dat moet je wel gewoon bijhouden binnen je vakgebied. En het is fijn om kennis te delen binnen de wijngroep. Daarnaast vind ik het erg leuk om heel veel verschillende soorten te proberen en om oude en nieuwe wijnen te blijven ontdekken. Elke wijn is toch elk jaar anders, dus blijven proeven is belangrijk”.

Daarnaast kun je ook elk seizoen bij Aimée en haar vriend Pim terecht voor een proeverij en korte wandeling op het Vuurpad om te proeven wat er zoal groeit en bloeit, en hopelijk ook snel met hun eigen wijn!Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws