Mooi om de passie te zien bij Gedeelde Weelde

Mooi om de passie te zien bij Gedeelde Weelde

Sinds midden februari werkt Dominik Bregy dagelijks mee bij Gedeelde Weelde. Als student aan de Fontys Hogeschool in Venlo loopt hij stage bij onze coöperatie. Dominik studeert International Fresh Business and Management en hij is bezig met zijn afstudeerproject. Hiervoor kijkt hij samen met Gedeelde Weelde naar mogelijkheden om op een duurzame manier én coöperatief georganiseerd transport te verzorgen om producten van lokale leveranciers in de winkel te krijgen. Als dit goed geregeld is hoopt Gedeelde Weelde nog verder aan haar doel te kunnen werken om meer lokale producten aan te kunnen bieden.

Opgegroeid in Zwitserland heeft Dominik altijd al veel waarde gehecht aan de natuur. “Het is belangrijk om in het dagelijks leven op te letten op het behouden van de natuur die er nog is. Net zoals je geen misbruik moet maken van mensen, moet je dat ook niet doen van de natuur.” Dat trekt hem ook aan in Gedeelde Weelde. “Ik voel affiniteit met de waarden van de coöperatie, met de filosofie. Maar ook met de biologische, eerlijke producten.” Op de opmerking dat hij een best ingewikkeld, groot project heeft gekozen om mee aan de slag te gaan, antwoordt Dominik dat hij niet terugdeinst voor uitdagingen. Zo lang het allemaal goed voelt. “Toen ik voor het eerst de winkel in liep voelde ik meteen dat dit een goede plek is. En ik volg graag mijn intuïtie.” Anders was zijn gevoel toen hij aanvankelijk startte met de opleiding Marketing. “Dat ging alleen maar over geld en het duurzaamheidsaspect miste ik volledig.”

Je hebt Dominik waarschijnlijk aan het werk gezien op de groenteafdeling of bij het uitpakken van kruidenierswaren. Om gevoel voor het bedrijf te krijgen, heeft de student aanvankelijk weken gewerkt op vrijwel alle afdelingen van de winkel. Op dit moment springt hij nog steeds regelmatig bij waar het nodig is, maar vaker is hij te vinden in ons café, aan het werk op zijn laptop. Maar ook meerijden op de route die Misjel momenteel verzorgt om lokale producten op te halen hoort bij zijn stage. “Niet slecht, die afwisseling”, aldus Bregy.

Of hij de bergen mist? “Ja en nee. Hier kun je ver kijken en genieten van de ondergaande zon.” Optimistisch is Dominik beslist. “Iedereen is hier zo vriendelijk en behulpzaam, maar vooral ook gepassioneerd. Dat vind ik mooi om te zien; dat werk niet gewoon maar een baan hoeft te zijn.”Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws