Nieuw in onze bulk: Nao chocolade

Nieuw in onze bulk: Nao chocolade

Sinds kort vind je bij Gedeelde Weelde vijf soorten chocoladerepen in de bulk afdeling: de Belgische chocolade Nao. Weer een mogelijkheid erbij om zo verpakkingsvrij mogelijk te winkelen.

Misschien heb je ze al gespot: de mooie houten boxen van Nao met onverpakte repen chocolade. Met een tang kun je de chocolade in bijvoorbeeld een meegebracht zakje stoppen. Geen extra verpakking dus. Deze gedachte ligt ook aan de basis bij het Brusselse bedrijf Nao. Vanaf de oprichting in 2015 was hun doel om een Belgische chocolade voor elke dag te creëren die zonder verpakking in bulk wordt verkocht en over een biocertificaat beschikt.

Ze kozen ervoor om samen te werken met een Belgische chocolatier die al bijna twintig jaar een specialist is in zijn vakgebied. Samen ontwikkelden ze een assortiment van eenvoudige chocolades met authentieke smaken.

Daarnaast zegt Nao dat ze continue en actief de Fair Trade gedachte proberen na te leven. Zo bekeken ze in 2020 de ‘farmer to consumer-keten’ opnieuw en hebben deze geoptimaliseerd. Voor de pure chocolade uit Peru werken zij zelfs rechtstreeks samen met een coöperatie uit Peru; de cacao-boeren zijn dus persoonlijk bekend bij Nao.

We zijn blij om deze Gedeelde Weelde aan ons assortiment toe te mogen voegen. Zoals eigenlijk altijd wanneer we iets nieuws uitproberen is het natuurlijk ook een proefperiode: Wat vinden onze leden en klanten van dit product? En in welke verpakking bewaar je je chocolade repen? Feedback is dus welkom!

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws