Nóg meer weelde in de wijnafdeling

Nóg meer weelde in de wijnafdeling

Rond 75 soorten wijn zijn inmiddels in het assortiment van Gedeelde Weelde te vinden. Ad Koch van de Werkgroep Wijn vertelt over de recente aanwinsten uit Frankrijk. ‘Elke wijn die nieuw in het assortiment komt, hebben we eerst samen geproefd en besproken.’

Je zou toch denken dat een groot wijnrek zoals het bij Gedeelde Weelde staat al genoeg keuze biedt. En toch, onze experts in de Werkgroep Wijn zien natuurlijk altijd mogelijkheden voor verbreding en verfijning! Zij hebben in de afgelopen maanden hard gewerkt aan een uitbreiding van het aanbod Franse wijnen. 

Ad Koch, lid van de werkgroep: “Twee jaar na opening van de winkel is er de tijd en de ruimte om ons wijnassortiment weer eens goed tegen het licht te houden. Aanvankelijk hadden we verhoudingsgewijs veel Italiaanse wijnen in het rek staan, maar ook Frankrijk heeft natuurlijk ongelofelijk veel interessants te bieden. In de afgelopen maanden hebben we dus intensief naar geschikte Franse kandidaten gezocht. We hebben als werkgroep inmiddels zes proefsessies gehouden en samen onze favorieten voor de winkel gekozen, waarbij de prijs-kwaliteit verhouding een belangrijk criterium is. We letten er op dat de prijsrange breed is, zodat er voor verschillende types wijndrinker en elk portemonnee iets tussen zit. Verder hechten we er waarde aan dat de belangrijkste wijnstreken vertegenwoordigd zijn.”

Bij het selectieproces kan de werkgroep inmiddels op veel kennis en ervaring van haar leden steunen: Naast Ad, voor wie het wijnvak een serieuze hobby vormt, zitten in de werkgroep Aimée Paashuis (sommelier, auteur van wijnblogs), Pim Horio (wijnkenner), Elias Fraikin (sommelier en importeur van natuurwijnen) en Luuk Rövekamp (wijnliefhebber en ondernemer bij Gedeelde Weelde).

Naast de Franse, Italiaanse en Spaanse wijnen zitten er in het assortiment inmiddels ook mooie wijnen uit Duitsland, Oostenrijk en Hongarije. Ad: “Onze intentie is om nog meer mooie wijnen in de rest van Europa te vinden. Niet daarbuiten trouwens, want de voetprint van een fles wijn lijkt ons niet meer reëel als we die van buiten Europa laten komen.” Het merendeel van de wijnen heeft een BIO-certificaat en er zijn een aantal sulfiet-arme ‘natuurwijnen’ te vinden. “We betrekken de wijnen van zes verschillende partijen: twee groothandels en vier kleinere importeurs.”

Met het volgende project is de Werkgroep Wijn ook al een eind op weg: labels met wijnbeschrijvingen, zodat je als klant beter je weg vindt in het steeds rijkere assortiment. Van de rond 75 wijnen die nu in het rek staan, zijn de eerste 25 inmiddels voorzien van een beschrijving. 

De zes wijnen uit het proefpakket. foto’s MalleMuze

Wie het leuk vindt om de nieuwe aanwinsten te leren kennen, kan in de komende tijd profiteren van een speciaal aanbod: een door de Werkgroep Wijn samengesteld doosje met vijf flessen Franse wijn en één Duitse riesling voor een mooie kennismakingsprijs (de zesde fles is cadeau). De doosjes staan bij het wijnrek, je kunt ze niet missen! Ads persoonlijke wijntip uit het Gedeelde Weelde assortiment zit hier ook tussen: “Mijn favoriet is op dit moment de Cavalier, zowel rood als wit. Die heeft gewoon een heel fijne prijs-kwaliteit verhouding.”

Heb je vragen over het wijnassortiment of wil je meerdere doosjes van je lievelingswijn(en) bestellen (met 10% korting)? Stuur dan een mail naar de Werkgroep Wijn via wijn@gedeeldeweelde.nlSchrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws