Op zoek naar een plek voor Gedeelde Weelde

Op zoek naar een plek voor Gedeelde Weelde

In onze zoektocht naar een winkellocatie zijn we in Maastricht al op verschillende plekken uitgekomen en nu ook bij het Eiffelgebouw. Het imposante witte gebouw aan de Boschstraat in het Statenkwartier met de letters ‘SPHINX’ op het dak krijgt een tweede leven met o.a. de intrek van het Student Hotel volgende zomer. Onderin het gebouw (aan de kant van de markt) wordt een winkelruimte van ca. 400 m2 aangeboden met goede laad- en losmogelijkheden en een royale parkeerplaats voor de deur.

Op 5 december nam Alain Nijssen van de Wijkontwikkelingsmaatschappij Belvédère ons mee voor een rondleiding door het indrukwekkende industriële gebouw. Ook heeft hij ons bijgesproken over de ontwikkelingen in en rondom De Eiffel en alle ins en outs van de winkelruimte die eind 2017 beschikbaar komt.

Zo werken we van een longlist met een tiental op het eerste gezicht mogelijk interessante locaties naar een shortist met twee of drie locaties om concreet verder te verkennen en uiteindelijk misschien een keuze uit te maken.

Waar de puzzel uiteindelijk in elkaar valt is een kwestie van onderzoeken, tekenen en rekenen. Een grotere ruimte kunnen we eventueel delen met gelijkgestemde initiatieven of ondernemers. Zoals met een biologische cateraar, een ambachtelijke bakker, een lokale koffiebrander of een naaiatelier voor kledingreparatie. Met dit soort ondernemers zitten we momenteel ook rond de tafel.

Heeft ú nog tips of ideeën? Kent u gelijkgestemde initiatieven of ondernemers die vanuit dezelfde waarden en uitgangspunten werken en misschien samen met ons een grotere locatie willen delen? Laat het ons weten via info@gedeeldeweelde.nl

2016_maastricht_eiffelgebouw_01
img_2826img_2822
img_2804
img_2818img_2823Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws