Rauw Power, gemaakt van rauwe melk

Rauw Power, gemaakt van rauwe melk

Op zoek naar ondersteuning van je immuunsysteem? Probeer dan eens Kefir van Rauw Power uit De Lutte, gemaakt van rauwe melk.

Wat is Rauw Power zuivel?
Rauw Power is het zuivelmerk van de Raw Milk Company, het bedrijf van André, Tonny en Koen Mulder in De Lutte, Twente. De biologische zuivel wordt gemaakt van melk van twee lokale boerderijen. Hun koeien produceren optimale melk voor het maken van rauwe zuivel, ze lopen namelijk het hele weideseizoen buiten en zijn dus grasgevoerd. Dit levert de beste melk op voor onze RauwPower

Wat is kefir?
Kefir is een gefermenteerde melkdrank die zijn oorsprong vindt in de Kaukasus. Het wordt van origine gemaakt met het ‘kefirplantje’, een kolonie van honderden soorten melkzuurbacteriën en gisten. De bacteriën in kefir zetten een deel van de melksuiker om in melkzuur. Hierdoor ontstaat een friszure drank. De gisten produceren koolzuur en een aantal vitaminen die de bacteriën op hun beurt helpen groeien. Deze bacteriën produceren ook verscheidene vitaminen en tryptofaan. Tryptofaan is een voorloper van serotonine (een gelukshormoon), wat op zijn beurt weer een voorloper is van melatonine (het slaaphormoon).

Wat maakt Rauw Power zo gezond?
Melk van grasgevoerde koeien bevat meer CLA en omega-3 vetzuren en minder omega-6 vetzuren dan melk van koeien die maïs en soja gevoerd krijgen. Dit werkt ontstekingsremmend. Ook bevat de melk veel eiwit, vitaminen en mineralen waaronder vitamine A, B12, D, K2, calcium en magnesium. Vitamine K2 speelt een belangrijke rol bij je calciumhuishouding. Het zorgt ervoor dat calcium op de juiste plaatsen in je lichaam wordt afgezet, zoals je botten en tanden. Vitamine A, D en K2 zijn in vet oplosbaar; je verliest ze door afromen. Rauwe, niet-gehomogeniseerde melk heeft voordelen ten opzichte van bewerkte melk. Pasteurisatie vernietigt enzymen die helpen bij de vertering. Een voorbeeld hiervan is lactase. Dit breekt lactose (melksuiker) af. De micro-organismen verteren ook een deel van de in melk aanwezige voedingsstoffen voor, zoals lactose en melkeiwitten. Dit maakt de drank makkelijker verteerbaar en bij langzaam opbouwen bijna altijd geschikt voor mensen met lactose-intolerantie of koemelkallergie, mits het langzaam wordt opgebouwd. Ook zijn bepaalde vitaminen hittegevoelig: deze gaan deels of geheel verloren door pasteurisatie.

Rauw Power draagt bij aan een gezonde darmflora.
De bacteriën koloniseren de darmen en concurreren met ziekmakende microben, bijvoorbeeld Candida albicans. Deze schimmel bloeit vaak op wanneer na een antibioticakuur de natuurlijke darmflora afsterft. Kefir stopt de ongeremde opmars van Candida albicans. De gezonde darmbacteriën voeden zich met vezels. Het eten van voldoende en verschillende soorten vezels is daarom ook zeer belangrijk bij het gebruik van Rauw Power.

Op dit moment in Gedeelde Weelde

Kefir: gemaakt met gevriesdroogde cultuur met melkzuurbacteriën en gisten. Deze wordt 24 uur gefermenteerd en heeft een mild friszure, romige smaak.
Yoghurt: is dunner dan gebruikelijk. Normaal gesproken zorgt verhitting voor een verdikking van wei-eiwitten in de melk. Omdat wij onze melk niet verhitten blijft dit achterwege. Ook voegen wij geen melkpoeder of andere verdikkingsmiddelen toe.
Hangop maken we op ambachtelijke wijze, namelijk door kefir of yoghurt op te hangen in zakken. Een gedeelte van de wei lekt op deze manier uit de zakken, waardoor het product een kwarkachtige structuur krijgt.

Voor meer info: rawmilkcompany.nl of www.facebook.com/rauwpowerzuivel Deel ook uw ervaring op onze website of Facebook!

De producten zijn nu met 30% korting te verkrijgen in onze winkel.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws