Recepten Estafette #1

Recepten Estafette #1

Een nieuwe rubriek bij Gedeelde Weelde waarbij leden het stokje aan elkaar door kunnen geven en elke nieuwsbrief een heerlijk persoonlijk recept verschijnt.

Deze eerste maand trappen we af met ondernemerslid Esther. Zij geeft ons haar recept voor een heerlijke Salad Bowl. Mocht dit te moeilijk voor je zijn dan kun je deze altijd nog bij Gedeelde Weelde komen proeven ;).

Recept SALAD BOWL Gedeelde Weelde

Een heerlijke (optioneel vegan) glutenvrije salade met ingrediënten die je allemaal bij Gedeelde Weelde vindt. Vol proteïne, vitamines en mineralen voor een energieke dag. De salade bestaat uit verschillende onderdelen en kan naar keuze worden aangepast met je lievelings toppings. Dit is hoe ik hem het allerlekkerst vind. Deze salade was een van onze best verkochte gerechten in het café. Graag deel ik het recept met jullie!

Benodigdheden

Voor de geroosterde groenten:

puntpaprika
courgette
aubergine
olijfolie
balsamico
peper
Keltisch zeezout

Voor de Quinoa:

Quinoa
Kurkuma poeder
Citroensap
Verse kruiden zoals peterselie, koriander of basilicum, fijngesneden
Nigella zaad
Olijfolie

Voor de Humus:

Kikkererwten uit blik of gedroogde minstens 1  nacht geweekte, gekookte kikkererwten met een beetje vocht
Witte tahin, naar smaak
Komijnpoeder, naar smaak
Citroensap, naar smaak
Olijfolie
Peper
Keltisch zeezout

Voor de dressing:

Olijfolie
Sinaasappelsap
Citroensap
Appelazijn
Peper
Keltisch zeezout
Optioneel volle yoghurt

Rest ingrediënten:

Avocado in plankjes
Rode wijn azijn
Kiemen naar keuze
Gefermenteerde groenten naar keuze
Zonnebloempitten/pompoenpitten/pijnboompitten, geroosterd
1 gekookt eitje óf vegan variant 1 appel in plakjes
Wat brood of crackers met boter of olijfolie

 

 

Bereidingswijze

Snijdt de groenten in plakken en leg in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en balsamico en peper en zout en zet in een voorverwarmde oven (220C grillstand) tot ze bruin zijn.

Kook de quinoa in water met een tl kurkuma gaar, als je de “ringetjes” van de korrels af ziet komen, is de quinoa gaar. Breng op smaak met peper en Keltisch zeezout, olijfolie en citroensap. Hak de kruiden fijn en meng door de quinoa. Doe er wat nigella zaadjes doorheen en doe een paar lepels van de quinoa in een kom.

Doe alle ingrediënten voor de humus in een blender of keukenmachine en laat draaien totdat alles goed gemengd is en er een mousse overblijft. Blijf op smaak brengen met de overige ingrediënten totdat je de humus smaakvol vindt. Maak met een lepel twee mooie bollen en leg deze op de quinoa in de kom.

Doe alle ingrediënten voor de dressing in een fles met dop en schudt totdat alles goed is gemengd. Proef op smaak en voeg eventueel een beetje meer toe van dat wat je mist.

Rooster wat pitten droog in een pan.

Doe de rest van de ingrediënten en wat geroosterde groenten in de kom erbij en maak de kom mooi op, doe wat rode wijnazijn over de avocado en maak af met de dressing, pitten en wat peper. Serveer met het brood/de crackers en de boter/olijfolie.

Je kunt de salade ook maken en in bakjes portioneren. Je kunt het in de koelkast drie dagen bewaren en zo altijd een makkelijke lunch of lichte avondmaaltijd bij de hand hebben.

 

Smakelijk!

Wil jij dat het stokje aan jou wordt doorgegeven en jij dus met je recept in onze volgende nieuwsbrief komen te staan? Laat het ons dan weten via communicatie@gedeeldeweelde.nl.

 

 



Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws