Recepten Estafette #2

Recepten Estafette #2

We zijn in de tweede maand van de recepten estafette! Ondernemerslid Esther, die begon met de aftrap, heeft haar estafette stokje doorgegeven aan Carlos, die deze maand jullie een overheerlijk recept zal voorschotelen.

Het recept is een hartige vegetarische crumble, gevuld met prei en wortel. Erg lekker met aardappeltjes en salade erbij.

Benodigdheden

 

Voor de crumble:

200 gram koude boter

200 gram meel

100 gram geraspte oude kaas

Voor de vulling van de crumble:

Prei

Wortel

Peper / zout / tijm

Als bijgerecht

Aardappels naar keuze

Olijfolie

Peper, zout en knoflook poeder

Verse rozemarijn

Bereidingswijze

De prei en wortel stoven met peper/zout/tijm, laat het een beetje afkoelen en verdeel over de ovenschotel.

De crumble maak je door de boter in blokjes te snijden en met het meel te mengen. Dit doe je goed alles goed door elkaar te kneden, eerst zonder handen, daarna met handen.

Als alles goed gemengd is doe je de geraspte oude kaas erdoor. Dit verdeel je over de groenten zodat de gehele ovenschotel goed bedekt is met de crumble.

Om het bijgerecht te maken snijd je de aardappelen in stukjes en meng je ze met een mengsel van olijfolie, knoflook, peper, zout en verse fijngehakte rozemarijn.

Doe alles in de oven op 180 graden (circa 30 minuten) totdat het mooi bruin en gaar is.

Eet smakelijk!

 

Wil jij dat het stokje aan jou wordt doorgegeven en jij dus met je recept in onze volgende nieuwsbrief komen te staan? Laat het ons dan weten via communicatie@gedeeldeweelde.nl.

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws