Recepten estafette #8: Crispy boerenkool chips van Finn

Recepten estafette #8: Crispy boerenkool chips van Finn

Wij maken al jaren boerenkool chips aan de hand van een recept van Elena’s Pantry. Het is een totaal andere manier van het eten van boerenkool dan de bekende, traditionele stamppot. Deze chips zijn in een handomdraai gemaakt en superlekker. Eet niet alles in je eentje op, want er zitten veel vezels in boerenkool. Met alle gevolgen van dien.

Ingrediënten:

een bos boerenkool (palmkool kan ook)

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels citroensap

kwart tot halve theelepel zeezout

Ik geef mijn oven altijd een ‘zwaai’ wat neerkomt op voorverwarmen op ongeveer 175 graden Celsius.

Bereiding:

Haal het groen van de stengels boerenkool. Was en droog de groente, bijvoorbeeld in een slaspinner. Hoeveel boerenkool je gebruikt moet je even uitproberen. Een Amerikaanse ‘bunch’ is een flinke bos kool.

Mix olijfolie, zout en citroensap en masseer dit in de boerenkoolbladeren.

Spreid het groen uit over bakplaten (met of zonder bakpapier), niet te dicht op elkaar. Schuif de platen in een voorverwarmde oven.

Check de chips na ongeveer 8 minuten, wissel de platen om als dat nodig is in jouw oven, en mix de chips zodat een groot deel omgekeerd wordt.

Na nog een minuut of 5 is de chips meestal klaar. Soms laat ik de grotere stukken kool wat langer liggen dan de kleinere stukjes. Je wil dat de chips ‘crispy’ zijn en niet meer ‘chewy’.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws