Reporters gezocht voor de Voedsel Anders Conferentie

Reporters gezocht voor de Voedsel Anders Conferentie

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni is er weer een Voedsel Anders Conferentie in Wageningen. Het wordt een inspirerende en verbindende tweedaagse conferentie met als algemeen thema Samen op weg naar een Democratisch Voedselsysteem.

Het Voedsel Anders netwerk is in 2012 gestart om de beweging te versterken van mensen in Nederland en Vlaanderen die een ander systeem van voedsel en landbouw willen.

Deze 6 thema’s tekenen de rode draad tijdens de conferentie:

  • Regionale Voedselsystemen
  • Anders Eten
  • Toegang tot land en water
  • Bodem, biodiversiteit en klimaat
  • Rechtvaardig handels- en landbouwbeleid en eerlijke prijzen
  • Samen op weg

Lees voor meer informatie over de visie van het Voedsel Anders netwerk dit manifest.

Vanuit Gedeelde Weelde zouden we het interessant vinden als enkele coöperatieleden deze conferentie willen bijwonen en er verslag over naar andere leden en belangstellenden zouden willen doen. Bijvoorbeeld via een artikel in onze volgende nieuwsbrief van juli. Welke 2 tot 4 leden zouden dit willen verzorgen? Je reis- en toegangskosten en je eventuele overnachtingkosten kunnen vanuit Gedeelde Weelde worden vergoed. De conferentie duurt twee dagen. Mocht je maar één van deze twee dagen beschikbaar hebben, dan is er mogelijk een verdeling met andere leden te maken.

Lijkt je dit interessant? Laat dit dan uiterlijk dinsdag 7 juni aan Luuk Rövekamp weten via luuk@gedeeldeweelde.nl 

PS: Op verzoek van de organisatie van de Voedsel Anders Conferentie verzorgen we vanuit Gedeelde Weelde samen met Judith Vos van Coöperatie De Nieuwe Graanschuur zaterdagmiddag een workshop over coöperatieve winkelontwikkeling. Tijdens deze workshop zal Arthur Follebout van Wervel vanuit het lerende netwerk van ‘Samenwinkels’ vertellen over ervaringen van coöperatieve winkels in Vlaanderen.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws