Ledendag 9 oktober 2022

Tijdens de ledendag

Ledendag 9 oktober 2022

“De ledendag vond ik een verfrissende ervaring. Creatief denken en inspiratie werden getriggerd.” – Mariëlle

“Ik vond het als nieuw lid bijzonder om terug te blikken naar het ontstaan van GW om vervolgens samen creatief te kijken naar de toekomst. De betrokkenheid van de leden was voelbaar en daardoor ontstond ruimte om ideeën vrij te ventileren.” – Pascalle

“Zowel uitnodigend als inspirerend tot nadenken!” – Ingrid

“Op die mooie zonnige dag in oktober zijn een groot aantal leden samengekomen omdat we een heel bijzondere coöperatie zijn. Als leden, ondernemers en meewerkende leden dragen wij  al jaren bij. Ieder brengt zijn of haar kwaliteiten in. Deze dag maakt mij erg enthousiast.” – Sjuul

Enkele weken geleden vond de ledendag ‘Terug- en vooruitkijken’ plaats. Zestig leden van onze coöperatie lieten zich verrassen door het programma dat bedacht was door de projectgroep, in samenspraak met facilitator Erik op ten Berg. 

We begonnen deze dag ontspannen met een drankje en een vers croissantje gevolgd door een door Sjuul geweldig begeleide opening, waar onze ‘mensen van het eerste uur’ ons meenamen in het oprichtingsproces van de winkel. Maar al gauw was duidelijk dat we flink aan de bak mochten.

Als een soort carrousel werden we in hoog tempo uitgenodigd van tafel naar tafel terug te blikken op de eerste jaren van Gedeelde Weelde. Hoe mooi om te zien hoe trots we samen zijn op wat we bereikt hebben!

Na een goed verzorgde lunch en fijne beweging buiten in de zon met Caroline, draaiden we onze blikken van terug naar vooruit. Hoe zien we samen de toekomst? Welke ideeën hebben we voor Gedeelde Weelde? We werden getriggerd om op een variatie aan manieren de uitgangspunten van Gedeelde Weelde te benaderen. Wie had gedacht dat je de coöperatie als een voetbalteam kon zien? Of de samenhang tussen werkgroepen als een soort van script?

Het kon niet gek genoeg zijn. Het brainstormen zoals Pippi Langkous dat zou doen (een van de opdrachten) leidde dan ook tot wel heel bijzondere voorstellen. Door vanuit verschillende perspectieven, begeleid door facilitator Erik, naar onze uitgangspunten te kijken werden we ergens toch nét weer even anders geprikkeld en kwam ruimte voor creativiteit.

Een eerste, korte evaluatie laat zien dat we allemaal heel erg blij zijn met wat we tot nu toe hebben bereikt. Ook komt naar voren dat we nog helemaal achter onze visie en uitgangspunten staan zoals we die bij de oprichting van de coöperatie hebben vastgesteld. Maar ook hebben leden hele goede ideeën om deze uitgangspunten tastbaar te maken in de winkel en laten de ideeën, en vooral ook de onderschrijving van verschillende ideeën, duidelijk zien waar wij als leden prioriteiten zien.

Niemand ging uitgerust naar huis, want het was een pittige dag waarop veel werk verzet is. Maar het was duidelijk dat iedereen geïnspireerd de bijeenkomst verliet.

Hoe nu verder?

Om ook leden die niet bij de ledendag aanwezig konden zijn, maar ook klanten uit onze winkel gelegenheid te bieden om bij te kunnen dragen aan het proces om samen vooruit te kijken naar onze toekomst, nodigen we iedereen uit een enquête in te vullen die via email, online en in de winkel verspreid is. De projectgroep gaat met alle informatie die we verzamelen via de ledendag en de enquête aan de slag om een beleidsstuk te schrijven als supplement bij het huidige ondernemingsplan én een voorstel tot implementatie ervan. Beiden zullen in de eerste helft van 2023 voorgelegd worden aan de Algemene Ledenvergadering.

Omdat we iedereen graag up to date houden zal er op verschillende manieren aandacht gegeven worden aan het verdere proces. In de nieuwsbrief van januari praten we je bij. Ook worden er verschillende makkelijk te realiseren suggesties opgepakt en uitgewerkt nog voordat het beleidsstuk klaar zal zijn. Kijk er naar uit in de winkel!

De projectgroep Terug- en VooruitkijkenSchrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws