We hebben iets te vieren!

We hebben iets te vieren!

Beeld door Braaksma & Roos Architecten

Gedeelde Weelde tekent op 9 september huurcontract winkelruimte in De Eiffel

Jullie zijn allen van harte uitgenodigd om op zondag 9 september samen het glas te heffen en stil te staan bij een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van onze coöperatie. We vieren dan de ondertekening van het huurcontract voor een winkelruimte in het Eiffelgebouw. Gedeelde Weelde heeft dus een locatie gevonden! En dan nog wel in de prachtig gerenoveerde voormalige keramiekfabriek van Sphinx die nu het hart vormt van een nieuwe woon- en cultuurwijk aan de rand van het stadscentrum.

Op onze weg naar het huurcontract zagen we een steeds verder groeiende groep mensen, organisaties, bedrijven en overheden die de waarde in de coöperatie zien en hun schouders willen zetten onder Gedeelde Weelde, een winkel van, voor en door de gemeenschap. Een reden om te vieren dus, én de start van een nieuwe fase: de bouw van de winkel! Kom dus zeker langs, dan proosten we samen op deze grote stap voorwaarts.

Proeven, kijken, dromen en debatteren

Voor deze speciale dag hebben we een leuk programma uitgewerkt, als onderdeel van het Parcours (de opening van het culturele seizoen in Maastricht) en Open Monumentendag. 

Programma


13.00 uur | theater-sneak onze Pöl. Boer!  (1)

Thijs Lenders presenteert een kort stuk uit zijn voorstelling onze Pöl. Boer! over de worstelingen van een boer die het bedrijf van zijn vader overneemt.

14.00 uur | Ondertekening huurovereenkomst

Alain Nijssen van WOM Belvédère en het bestuur van coöperatie Gedeelde Weelde tekenen het huurcontract voor de winkelruimte in De Eiffel. Gezamenlijke toast met alle aanwezigen en een smakelijk hapje.

14.30 uur | Het strobalengesprek: De kunst van het samenwerken

Birgit Spoorenberg (consultatief arts), Govert Derix (schrijver & filosoof) en Mart Vandewall (biologisch fruitteler) in gesprek over de waarde van coöperatief organiseren voor Maastricht en regio. Waarom samenwerken, en hoe doen we dat? Moderatie Ron van de Bolt.

15.30 uur | theater-sneak onze Pöl. Boer!  (2)

Thijs Lenders presenteert een kort stuk uit zijn voorstelling onze Pöl. Boer! over de worstelingen van een boer die het bedrijf van zijn vader overneemt

doorlopend vanaf 12.00 uur

– presentatie sfeerimpressies van de toekomstige Gedeelde Weelde winkel

– regionale producten proeven & koffie- en drankjesbar

– een rondje draaien op de Gedeelde Weelde bakfiets

– kinderactiviteit ‘Ik richt mijn droomwinkel in’ (onder voorbehoud)

Adres

Het programma op 9 september vindt plaats in onze toekomstige winkelruimte. Het adres van de winkel wordt Petrus Regoutplein 2 (maar is nog niet vindbaar via google maps).
Je bereikt de locatie per fiets en te voet het beste via de Boschstraat (doorsteken richting de grote parkeerplaats bij UNU-Merit of bij het Student Hotel/The Commons). Als je met de auto komt kun je parkeren op parkeerplaats Sphinx, vanaf hier zie je de ingang van Gedeelde Weelde al liggen.

PS: Wil je een handje meehelpen op 9 september? Laat het ons weten via info@gedeeldeweelde.nlSchrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws