Wijnproeverij & -weetjes #1

Wijnproeverij & -weetjes #1

Coöperatie Gedeelde Weelde heeft drie wijnimporteurs onder haar leden. Samen met hen gaan we, nieuwsgierig en leergierig als we zijn, op zoek naar antwoorden op onze vele vragen over (biologische) wijnen en ondertussen trekken we wat fijne flessen open om samen van te proeven en van te genieten.

Wanneer mag een wijn het biologische of biodynamische keurmerk dragen? Waarom schakelen steeds meer topwijnmakers over naar biodynamische teelt? Wat zijn natuurlijke wijnen? Hoe zit het nu met sulfiet en wat zijn zogenaamde ‘wilde’ gisten? En waarom vind je steeds vaker het Vegan-merk op wijnetiketten?

Een eerste proeverij en infobijeenkomst organiseren we samen met Giorgio en Rianne van Rossano Wijnimport op woensdag 3 juli. Er gaan deze avond een tiental Italiaanse wijnen die zij importeren en die wij in de winkel voeren open.

We beginnen om 20 uur en we eindigen rond 22 uur, maar misschien wordt het ook wel half elf … Voor de flessen die open gaan vragen we een bijdrage van 5 euro per persoon. Je kunt deze bijdrage via de PIN in de winkel voldoen. Bij aankoop van 6 flessen wijn naar keuze deze avond, ontvang je 5 euro korting.

Ben je nieuwsgierig naar de wijnen die Giorgio en Rianne importeren en over de verhalen over de wijnproducenten die zij vertegenwoordigen? Wil je erbij zijn? Geef je dan uiterlijk maandag 1 juli op via info@gedeeldeweelde.nl

Je hoeft niet lid te zijn om deel te nemen, iedereen is welkom! Benvenuti & salute!

PS: Misschien ontstaat uit deze bijeenkomsten wel een wijnclubje van leden die zich actief bezighouden met het doorproeven, samenstellen en inkopen van het wijnassortiment?Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws