Wilde Wortel Weelde

Wilde Wortel Weelde

‘Kunnen jullie iets met 200 kg biologische wortelen?’ Het was wereldster en orkestleider André Rieu die ons de vraag stelde. In het kader van onze 5e winkel verjaardag, weten we daar zeker raad mee! We zagen meteen een enorme berg wortelen voor ons: een weggeefactie voor de inwoners van Maastricht en omgeving.

Maar even terug naar André Rieu… De wereldberoemde dirigent van zijn Strauss orkest hecht veel waarde aan zijn gezondheid. Hij doet er alles aan om te kunnen blijven doen wat hij doet: topsport op het podium. Daarvoor heeft hij een gezonde geest nodig in een gezond lichaam. En daarbij hoort gezonde, liefst onbespoten voeding.

Toen Cornelis Mosselman, een boer uit Zuid-Holland, vanwege hun uiterlijk met 100.000 kilo onverkoopbare biologische wortels kwam te zitten, kocht de Maastrichtse violist een partijtje bij hem in. Met een inmiddels volle vriezer schenkt hij de rest aan Gedeelde Weelde.

Cornelis Mosselman is een akkerbouwer uit het westen van het land die zijn hart volgt en na generaties reguliere teelt, omschakelde naar biologisch, regeneratief verbouwen. Cornelis ervaart hoe verbroken de verbinding tussen boer en burger is, en hoeveel groter nog de kloof tussen boer en overheid. Via verschillende initiatieven probeert hij als biologisch landbouwer deze verbinding met consument en overheid te verbeteren.

En dit is precies waar coöperatie Gedeelde Weelde zich in herkent: biologische, onbespoten groenten en fruit bereikbaar maken voor iedereen. Geïnspireerd door André Rieu kochten we dus de allerlaatste 1.000 kg wortelen van boer Cornelis en delen deze uit op 23 maart vanuit onze winkel aan het Petrus Regoutplein 2.

Op donderdag 21 maart geven André Rieu en Cornelis Mosselman hiervoor het feestelijke startschot om 15:30 uur bij Coöperatie Gedeelde Weelde.

Wil je meer lezen? Klik dan even hier.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws