10.000 euro door leden en vrienden in drie weken

10.000 euro door leden en vrienden in drie weken

Naar aanleiding van onze oproep om mee te doen aan de laatste financiering hebben vrienden en leden van Gedeelde Weelde binnen drie weken nog eens 10.000 euro bij elkaar gelegd. Dit is een belangrijke mijlpaal, omdat mensen in Maastricht nog eens hebben aangetoond dat zij geloven in dit initatief en ook bereid zijn om zelf te investeren.

De financiële inbreng bestaat uit leningen, ledeninleg en strippenkaarten. Gedeelde Weelde heeft inmiddels 80% van de benodigde 200.000 euro verzorgd: 165.000 euro. Dankzij de inbreng van vrienden en leden zijn we alweer 10.000 euro verder, en door onze gesprekken met leveranciers, fondsen en sponsoren is er ook zicht op de de laatste 25.000 euro, plus een buffer om er in de eerste maanden financieel sterker voor te staan.

Voor de winkellocatie De Eiffel staan inmiddels veel lichten op groen, en met het goede nieuws over de financiering nu nóg meer. De WOM Belvédère en de Gemeente Maastricht zijn in principe positief over het Gedeelde Weelde concept. Maar er is nog geen go-besluit voor het aangaan van een huurovereenkomst. De WOM Belvédère maakt binnen enkele weken een definitieve afweging op basis van het geheel.

Hoe kan jij helpen?

Nog steeds geldt: Elke euro uit de community (dus van jou) draagt bij aan een financieel gezonde winkel. Wil jij dus ook bijdragen aan een nieuwe en duurzame economie, en dat in je eigen omgeving? Zet je idealen om in daden door een bijdrage aan coöperatie Gedeelde Weelde. Tientallen mensen hebben de stap al genomen. Je kunt op verschillende manieren meehelpen:

Beken kleur, word lid van de coöperatie! Je legt 100 euro of meer in, dit geld blijft van jou. Je krijgt jaarlijks 4% rente, uitgekeerd als waardebon. Als lid kun je meebeslissen over de koers van de winkel en je wordt regelmatig geïnformeerd over belangrijke ontwikkelingen.

Je koopt één of meerdere strippenkaarten van 100 euro. Straks in de winkel kun je met je strippenkaart afrekenen. Begin dus maar alvast aan je boodschappenlijstje!

Je kunt ook geld lenen aan de coöperatie. Je krijgt jaarlijks 4% rente, uitgekeerd als waardebon. Lijkt je dit interessant? Kijk dan hier voor een voorbeeldovereenkomst of bel met Christiane (06) 106 61 205 of Luuk (06) 109 35 619. Schenk je liever een bedrag? Ook dat kan!

Alle hulp is welkom! Heb je een leuke suggestie of goed idee? Wil je materialen of diensten sponseren? Heb je nog een goede laserprinter of keukenmachine over? Wil je meehelpen bij de opbouw en de inrichting van de winkel? Stuur dan een mailtje naar info@gedeeldeweelde.nl of laat het Christiane (06) 106 61 205 of Luuk (06) 109 35 619 weten.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws