Moeder en dochter samen op de werkvloer

Moeder en dochter samen op de werkvloer

Deze maand hebben we niet één, maar twee ‘mensen van de maand’, namelijk moeder Alinda en dochter Marle. Allebei zijn ze meewerkend lid van Gedeelde Weelde en hebben ze vaker in de winkel gewerkt.

Alinda komt uit Zwolle en is in 1998 samen met haar man naar Maastricht verhuisd vanwege hun werk. Ze hadden elkaar leren kennen tijdens de studie Fysische Geografie in Utrecht (dit gaat over de bodem, het water en het landschap). Daarna zijn ze allebei voor Rijkswaterstaat in Maastricht gaan werken, waar ze twee maanden na elkaar zijn ze aangenomen op precies dezelfde afdeling. Dit kwam toevallig zo uit omdat ze voor het beheer van de Maas meerdere mensen met expertise op het gebied van rivierkunde en bodemkwaliteit zochten. Samen met dochters Marle van 17 en Benthe van 15 wonen ze nu in de buurt van de Brusselse Poort.

Marle zit op 5 VWO van het Sint Maartens College. Ze heeft nu de richting ‘Economie & Maatschappij’ gekozen maar wil uiteindelijk liever iets met aardrijkskunde gaan doen. Het profiel dat meer aardrijkskunde had, had ook veel scheikunde en dat leek haar wat minder. Ze weet ook al precies wat ze wil gaan doen hierna, namelijk Sociale Geografie. Waarschijnlijk gaat ook Marle dus in Utrecht studeren.

Alinda kreeg lange tijd terug een folder van Gedeelde Weelde uitgereikt tijdens een evenement en was toen al geïnteresseerd in de winkel. Vanuit haar studie en werk had ze natuurlijk al interesse in de natuur en dat alles goed geregeld is met het landschap en de bodem. Daar past het concept van Gedeelde Weelde goed bij.

“Tijdens corona wilde ik echt graag mensen fysiek ontmoeten en fysiek werk gaan doen, omdat ik veel thuis moest werken. Dus toen ik het oproepje zag dat er meewerkende leden nodig waren heb ik me meteen opgegeven.” Elke maandag heeft Alinda de sluitdienst en gaat ze dus vrijwel meteen vanuit haar werk door naar Gedeelde Weelde.

Een half jaartje later is ook Marle ingerold, ze was namelijk op zoek naar een bijbaantje en dit leek haar wel leuk. “Ik had een deal gesloten met mijn ouders dat zij de Weeldes krijgen en ik dit uitbetaald krijg in geld” vertelt Marle. Goeie deal toch!

Beiden hebben ze ook hobby’s. Marle doet atletiek en Alinda houdt van hardlopen, wandelen en in de tuin werken. Ze hebben zelf ook een klein moestuintje en met het gezin gaan ze weleens op wandelvakantie.

Op de vraag of er ooit iets opmerkelijks of grappigs gebeurde bij Gedeelde Weelde zegt Alinda: “Er was een nieuwe schoonmaakmachine in de winkel en ik was gevraagd om deze te gebruiken voor de vloer omdat dit makkelijker en sneller zou zijn. Maar ik wist totaal niet hoe ik met dit ding om moest gaan, het leek zo ingewikkeld! Ik vroeg of Marle me even wilde helpen en binnen een paar seconden wist zij hoe het werkte en had ze in een handomdraai de vloer schoongemaakt”.

“En ook, als je sluitdiensten doet mag je vaker eten meenemen dat over datum is. Toen wij aan het werk waren was er altijd taugé over. Op een gegeven moment hadden we zoveel taugé gegeten dat het onze oren uitkwam. Toen hebben we het ook niet meer meegenomen.”

Marle en Alindavinden het super leuk om vrijwilligerswerk te doen bij Gedeelde Weelde, ondermeer omdat je ook vaak dingen mag proeven of testen. Je ziet (en proeft) hierdoor veel meer dan alleen als klant. “Dus een oproep aan iedereen, word vrijwilliger!” Aldus Alinda.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws