‘Fijn om tussen de mensen te zijn’

‘Fijn om tussen de mensen te zijn’

Wij laten jullie graag kennismaken met Wies, ons oudste meewerkend lid. Wies is namelijk 87 jaar, maar staat nog met volle energie mee te draaien in de winkel.

 

Wies werd een tijdje terug door haar buurvrouw getipt over Gedeelde Weelde en omdat ze zelf ook minder te doen had door Corona, besloot ze om eens een kijkje te gaan nemen. Ze sprak ondernemerslid Dominique aan over de mogelijkheden om te werken in de winkel. Sindsdien werkt ze twee keer in de week zo’n twee tot drie uurtjes mee, en helpt ze vooral met uitpakken en vullen. Ze vindt het erg fijn om zo tussen de mensen te zijn en met iedereen een praatje te maken. 

Ze komt uit een gezin van negen kinderen en is opgegroeid op een boerderij naast de Apostelhoeve. Vroeger hielp zij dan ook mee met koeien melken, op het land werken, et cetera. Of ze dit leuk vond, is een tweede vraag… Wies ging als jong meisje op stap in Borgharen, Bunde of Geulle en daar fietste ze dan met een grote groep vriendinnen heen. Het centrum van Maastricht trok haar nooit zo. 

Wies heeft drie kinderen, waarvan één tot haar grote verdriet op jonge leeftijd is overleden door een ongeval op vakantie. Ze heeft ook drie kleinkinderen en een achterkleinkind; een tweede achterkleinkind op komst! Zij is vroeger eigenlijk vooral huisvrouw/moeder geweest want dat was toen vanzelfsprekend. Ze wilde wel altijd graag werken en is toen uiteindelijk ook begonnen bij de Hema, in het restaurant achter het buffet. Ze heeft hier met veel plezier zo’n twaalf jaar gewerkt. 

Wies is nog steeds erg actief. Op haar elektrische fiets komt ze eigenlijk overal. Enkele keren per jaar maakt ze tripjes met de bus, voornamelijk in Nederland. Dan gaat ze alleen maar leert makkelijk nieuwe mensen kennen. Ook doet ze nog elke week gymmen in Wolder, waar ze met een clubje allerlei verschillende oefeningen doet. Voor deze groep maakt ze ook elk jaar de kerstpakketjes. Verder houdt Wies ook nog steeds van klussen in haar flat in Belfort, ze heeft pas nog in haar eentje een grote muur geverfd en behangen. Tuinieren doet ze ook.

Wies bewijst het maar: je bent zo jong als dat je je voelt. En ze heeft ook al een voornemen voor volgend jaar: op computerles gaan.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws