Ik krijg er heel veel energie van!

Ik krijg er heel veel energie van!

Eind juni lanceerden we een oproep aan leden om in de zomermaanden tijdelijk mee te helpen in de winkel. De respons was heel goed, zo’n tien leden zijn uiteindelijk aan de slag gegaan. Op deze manier is het gelukt dat enkele ondernemersleden van een beetje vakantie konden genieten. Bedankt aan alle meewerkende leden voor jullie bijzondere inzet! Marlies Mulleners, een van de helpers, kijkt terug op de afgelopen weken.

“Ik was in juni al op vakantie geweest en tijdens de zomer minder ik op het werk mijn uren. In die zin had dus wel wat tijd ‘over’ en besloot om als meewerkend lid aan de slag te gaan in de winkel. In overleg met de ondernemersleden kwam ik twee à drie keer per week ter ondersteuning: ik deed kassawerk, vulde schappen bij en hielp bij het opruimen aan het einde van de dag.

Bij het bijvullen van de schappen leer je de winkel heel goed kennen en ontdek je interessante producten. Nóg leuker vind ik misschien het kassawerk, hier ben je in contact met zo veel verschillende mensen. Op een gegeven moment herken je klanten, je maakt een praatje, en je vertelt over het coöperatieve concept van de winkel. Fijn om de positieve reacties hierop te zien!

Inmiddels is op mijn werk het gewone ritme weer begonnen. Ik verzorg de financiële administratie en personeelsadministratie voor het Centrum Natuur en Milieu Educatie Maastricht, al negentien jaar inmiddels. Ik heb me toch ook voor de periode na de zomer bij Gedeelde Weelde laten indelen voor een shift per week en ik kom soms ook spontaan een uur of twee ter ondersteuning. Objectief gezien heb ik minder vrije tijd dan voorheen. Maar ik hou er aan het einde van de week wel veel meer energie aan over.

In de komende tijd zou ik het leuk vinden om ook mijn financiële expertise nog meer in te brengen en op die manier bij te dragen aan een duurzame winkel. Tegelijkertijd word ik er heel blij van dat het bij Gedeelde Weelde nou juist niet alleen over financieel rendement gaat. Werken met gepassioneerde mensen, daar krijg ik veel energie van!”Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws