Jaarverslag & jaarrekening 2021

Jaarverslag & jaarrekening 2021

Tijdens de algemene ledenvergadering van 28 juni zijn het jaarverslag en de jaarrekening over 2021 vastgesteld. Uit het jaarverslag:

‘It takes a village to raise a child’ is een Afrikaans manier om te zeggen dat er een gemeenschap nodig is om een kind groot te brengen. Kunnen we dit vertalen naar de praktijk van Gedeelde Weelde? ‘It takes a community to organise a food coop’.

Of in het Nederlands: Om een coöperatieve winkel te organiseren en draaien heb je een gemeenschap van mensen nodig. Mensen met verschillende ervaringen en (professionele) achtergronden maar met dezelfde idealen en ideeën die hun krachten bundelen en samenwerken. Om in de winkel de handen mee uit de mouwen te steken en om achter de schermen de coöperatie te organiseren. Maar wat geeft dit veel plezier, flow én mogelijkheden! Zo toonde onze coöperatie zich óók tijdens de coronacrisis bijzonder veerkrachtig. Door de coöperatieve aanpak en de bijzondere ledenbetrokkenheid waren er bijna altijd voldoende helpende handen om het vele werk te verzetten. Mede dankzij de leden die last minute uit kwamen helpen als de nood aan de man was. Ondanks de diversiteit van de circa 300 leden is er een groot gemeenschapsgevoel. Het kunnen samenwerken met zoveel verschillende en tóch gelijkgestemde en betrokken mensen blijft een feest!

Wil je meer lezen over waar vorig jaar met hulp vanuit werkgroepen en leden allemaal aan is gewerkt? En hoe we ons als Gedeelde Weelde verder hebben ontwikkeld? Klik dan hier voor een PDF van het jaarverslag en de jaarrekening.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws