“Liever afwisseling dan vaste kantoortijden”

“Liever afwisseling dan vaste kantoortijden”

Sinds 1 juli heeft de coöperatie er een ondernemerslid bij, Marloe Meijers, die haar kennis en kunde inzet voor Financiën en Administratie. Claire sprak met haar over haar verleden als assistent accountant en de transitie naar Gedeelde Weelde.

Marloe Meijers, 49 jaar, is opgegroeid in Stein waar zij nu nog steeds woont met haar man. Op de middelbare school hield zij zich veel bezig met muziek, natuur en dieren. In plaats van een rijbewijs kreeg zij een pony voor haar verjaardag. De link met de natuur is gebleven: Tegenwoordig heeft Marloe een grote groentetuin waar ze veel tijd aan spendeert en ze houdt van wandelen in de natuur.

Na de middelbare school is Marloe accountancy gaan studeren. Dit leek haar leuk en daarnaast vooral ook praktisch, om een goede vaste baan mee te krijgen. Dat lukte haar ook, waarna ze de afgelopen 20 jaar als assistent-accountant heeft gewerkt bij verschillende accountantskantoren. Ze vond het werk leuk, maar ze voelde zich tussen haar collega’s altijd de vreemde eend. Ze had andere interesses in haar privéleven en kon daarover haar ei niet kwijt.

Tijdens haar werk als accountant heeft Marloe ook nog de opleiding Natuurgeneeskunde gedaan. De kennis die ze hierbij opdeed gebruikte ze voornamelijk voor haarzelf, om onder andere crèmepjes en zalfjes te maken. Een eigen praktijk beginnen was toch iets te lastig.

Toen kwam Gedeelde Weelde op haar pad. “Ik was niet per se op zoek naar een nieuwe baan, maar toen ik de vacature voorbij zag komen van Gedeelde Weelde werd ik stiekem toch wel enthousiast”, zegt Marloe. Ze is uiteindelijk na een paar gesprekken komen meelopen en dat beviel haar zo goed dat ze haar baan opzegde.

Ze werkt er nu 32 uur en naast de financiën draait ze ook shifts op de winkelvloer. “Die afwisseling vindt ik alleen maar geweldig. Ik heb 20 jaar in een ritme gezeten met kantoortijden, en nu voel ik me juist helemaal vrij door de afwisseling”, vertelt ze. “Ik ga nu echt met plezier naar mijn werk.”

Naast haar werk is Marloe altijd met eten en koken bezig. Zij was eerst heel lang vegetarisch maar sinds kort eet zij helemaal veganistisch en weet daarbij creatief te zijn in de keuken. Ze gaat ook vaak uit eten, samen met haar man. Overal waar ze heen gaat zoekt ze naar hippe vegan restaurants. Sinds kort hebben ze er een nieuw gezinslid bij die hun daarbij vergezelt: hun Jack Russel genaamd Truffel (zie foto). “Doordat Truffel in het begin met Covid zoveel thuis was geweest, moest hij wel een beetje wennen om overal heen te gaan toen het weer kon. Maar dat gaat nu super goed”, aldus Marloe.

Staat er een lelijke eend voor de winkel, of kom je een Deux Cheveaux tegen op de A2 in de buurt van Maastricht, zwaai dan even naar Marloe. Welkom bij Gedeelde Weelde! Wij wensen je veel succes en plezier op je nieuwe werkplek en als ondernemer!Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws