Iets doen waar je achter staat

Iets doen waar je achter staat

Een nieuw gezicht in de winkel: Chantal Febvre wordt per 1 december ondernemerslid. Wat trok deze nomade terug naar Nederland …en naar onze coöperatie?

Sinds twee maanden draait Chantal volop mee bij Gedeelde Weelde en heeft zich de winkel helemaal ‘eigen’ kunnen maken. Dat was ook wel nodig, want ze is per 1 december officieel ons nieuwe ondernemerslid!

Chantal is pas sinds begin dit jaar weer terug in Nederland, en werd via meewerkend lid Moniek getipt om boodschappen te doen bij Gedeelde Weelde, maar ook dat wij nog ondernemersleden zochten, met de vraag of dat iets voor haar was. Het trok haar wel, maar de twijfel was er ook. Zou ze het ondernemerschap onder één hoed kunnen brengen met de zorg voor haar gezin?

Nadat zij dit thuis had laten bezinken, besefte zij zich wel maar al te goed hoe belangrijk het is dat je iets doet waar je achter staat. En dat gevoel had zij meteen bij Gedeelde Weelde.

Chantal schreef een sollicitatiebrief, kwam op meerdere kennismakingsgesprekken en leerde de overige ondernemersleden kennen. Dat was allemaal heel positief en zo begon zij in augustus aan haar inwerk/proefperiode.

Je kunt wel stellen dat zij een beetje last heeft van het fenomeen reiskoorts: een onbedwingbare lust om te reizen. Na haar studie Cultuurwetenschappen kwam zij er al snel achter dat een ‘standaard’ leventje er voor haar niet inzat. Haar man leerde zij kennen op vakantie in Frankrijk, en vervolgens zijn ze met z’n tweeën een aantal continenten (o.a. Europa, Afrika) over gefietst voor een paar jaar. Als echte nomaden sliepen zij in tentjes, bij mensen thuis, of soms gewoon op een strandbedje. Het was maar hoe het uitkwam.

Uiteindelijk zijn zij terecht gekomen in Colorado (want haar man is Frans-Amerikaans), waar zij 3 kindjes (10, 7 en 5) hebben gekregen en zo’n 11 jaar hebben gewoond.

Toch begon de reislust weer te kriebelen en zijn zij in 2017 teruggekomen naar Europa om daar voor een tijdje rond te reizen in een zelf omgebouwd busje. Om vervolgens toch weer terug naar Amerika te gaan en daar een grote trip te maken naar Alaska, waar zij ook in een zelfvoorzienende caravan woonde op een wildernis camping. Hun kinderen kregen home schooling, wat een normaal begrip is in Amerika en ook wel handig als je zoveel aan het rondreizen bent.

Sinds dit jaar zijn ze dus weer terug in Nederland en hier realiseert zij zich dat wij het erg goed hebben hier, vooral qua voorzieningen. Toch mist ze ook wel haar nomadenbestaan en het mooie landschap in Colorado. Of ze ooit teruggaat weet ze nog niet.

Chantal heeft in ieder geval erg veel zin om als ondernemerslid aan de slag te gaan en met iedereen na te denken over het beleid en de processen van de winkel, en natuurlijk het ondersteunen en faciliteren van de meewerkende leden.

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws