Onze handige Frans

Onze handige Frans

Frans Ligthart staat niet als verkoper in de winkel, maar hij springt wel regelmatig in bij klusjes. Gezien zijn achtergrond is dit voor Gedeelde Weelde een perfecte match. Sinds de opening is Frans dé handyman van Gedeelde Weelde en onze redder in nood bij facilitaire problemen. Gootsteen verstopt of een schap op losse schroeven? Even Frans bellen!

Frans heeft zijn noordelijke roots achter gelaten voor het zonnige zuiden. Voor Ulestraten om precies te zijn, waar hij inmiddels al zo’n 11 jaar woont. Hij is van oorsprong Amsterdammer en woonde daarna een groot deel van zijn leven in de buurt van Alkmaar.

Als onderhoudstechnicus werkte hij jaren op Schiphol bij de Luchtverkeersleiding Nederland, waarbij hij zich bezighield met een breed spectrum van electronica tot bouwkundige werkzaamheden, zoals het oplossen van storingen, het uitvoeren van inspecties en het plaatsen van nieuwe installaties. Door bezuinigingen moest hij weg. Gelukkig kon hij zijn werk voortzetten. Hij moest ervoor verhuizen maar inmiddels werkt hij nu al elf jaar fulltime op Maastricht Airport. Dit doet hij met veel plezier en hij is hier inmiddels helemaal gewend.

“Er bestaat wel een kans dat ik uiteindelijk weer terug moet naar het noorden. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik dat niet zo heel erg zou vinden, omdat ik me in het noorden toch nog steeds het meest thuis voel”, zegt Frans. Hij gaat dan ook regelmatig terug om vrienden of familie op te zoeken.

Naast zijn werk bij Maastricht Airport doet hij actief mee bij Groenlinks, waar hij in het afdelingsbestuur zit van Maastricht Heuvelland. Dit is puur op bestuurlijk niveau.en Frans houdt zich bezig met bijvoorbeeld het organiseren van algemene ledenvergaderingen, contact onderhouden met de leden en het bestuurlijk ondersteunen van de fractie (denk aan: workshops organiseren, functioneren als begeleidingscommissie etc.). Tevens is hij via zijn werk actief bij de CNV als vakbond consulent.

Op de vraag hoe Frans terecht is gekomen bij Gedeelde Weelde vertelt hij: “In Rothem was een ekowinkel en daar hoorde ik dat er een biologische coöperatie in Maastricht zou komen. Iemand van Groenlinks had mij geattendeerd op de oprichtingsvergadering naast het Sphinxgebouw. Van daaruit ben ik betrokken geraakt en heb ik veel geholpen bij de inrichting van de winkel. Vervolgens ben ik de werkgroep facilitair in gerold en dat doe ik tot op de dag van vandaag met veel plezier.” Aldus Frans.

Verder houdt Frans ook van wandelen en fietsen. Hij is al vaker op fietsvakantie geweest in onder andere Zwitserland en Schotland. Ook houdt hij van fotografie, alhoewel hij daar door zijn drukke leventje niet echt aan toe komt.

Wij hopen stiekem dat Frans nog lang niet terug gaat naar het noorden want wij zijn heel blij met hem!

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws