Recepten Estafette #7: Marjan’s lauwwarme couscous salade

Recepten Estafette #7: Marjan’s lauwwarme couscous salade

De volgende ronde is aangebroken en Chantal heeft het stokje doorgegeven aan Marjan! Zij deelt haar favoriete recept met ons, namelijk een heerlijke lauwwarme couscous salade. Perfect voor dit warme herfstweer!

Tip: gebruik goede kwaliteit biologische ingrediënten!

Ingrediënten voor 4 personen:

* 100 gr. couscous
*  1 paksoi (niet te klein, anders 2)
*  1 grote zoete bataat = minimaal 200 gr.
*  1 granaatappel = 4 volle eetlepels pitten, hoe lichter de kleur hoe zoeter
*  4 volle eetlepels zonnebloempitten of pompoenpitten vers geroosterd
*  250 ml. groentebouillon, het liefst zelfgemaakt
*  2 volle theelepels komijn, geroosterd en gemalen
*  2 volle theelepels korianderpoeder, geroosterd en gemalen
*  3 laurierbladeren
*  2 volle theelepels hele mosterdzaadjes = géén gele maar bruin/zwarte, groot verschil in smaak
*  120 gr. amandelen geroosterd en grof gehakt

Voor de dressing:

* 2 theelepels agavesiroop/of honing
* 2 eetl. citroensap
* 4 eetl. olijfolie eerste koude persing
* enkele takjes verse munt
* zout en peper
 BEREIDINGSWIJZE:
Schil en snijd de zoete bataat in kleine blokjes.
Snijd de hele paksoi ( behalve harde kontje) in fijne reepjes.
Zet beide even apart.
Verhit een beetje olijfolie in een pan.
(ik gebruik de wok waarbij ik later wel de deksel gebruik voor het stomen van de couscous)
Rooster hierin: de komijn
                                 koriander,
                                 hele mosterdzaadjes
                                 laurier
Tot het gaat geuren.
Voeg de bataatblokjes toe en laat 5 min. bakken.
Voeg evt. een béétje bouillon toe als ‘t te droog wordt.
Voeg de paksoi toe en laat 2 min. meestoven.
Schep de couscous bij de groenten in de wok, overgiet met de bouillon.
DEK AF en laat de couscous wellen ongeveer 15 min.
Maak intussen de dressing:
Haal de pitjes uit de granaatappel.
Hak de munt.
Meng olijfolie, citroensap, agavesiroop, peper en zout.
Voeg granaatpitjes en munt toe.
Als de couscous klaar is meng je deze met de dressing en deel van de zonnebloem/pompoenpitten.
Schep op een mooie schaal en garneer bovenop met overgebleven zonnebloem/pompoenpitten én strooi rondom een walletje van de gehakte amandelen.
SMAKELIJK!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws