Vier ideeën van leden voor je feestmenu

Vier ideeën van leden voor je feestmenu

Nog inspiratie nodig voor je kerstmenu? Deze vier gerechten staan bij leden Svea, Matthias, Wim en Christiane op tafel.

Svea

“Mijn vader is bioloog, hij vindt wel altijd ergens een boom waar hij tamme kastanjes kan rapen… Er staat met kerst dus kastanjesoep op het menu.”

Svea’s familie maakt de soep met: tamme kastanjes (eerst roosteren in de oven), uien, knoflook, kokosmelk of vegan cream (bijvoorbeeld van haver), bouillon, een scheutje witte wijn en evt een kruimige aardappel of zoete aardappel. Kruiden: snufje kaneel, nootmuskaat, chili (of chili-olie), peper, zout. Svea’s tips voor de optimale topping: verse peterselie, tijm, geroosterde pijnboom- en pompoenpitten.

Bij Natascha Kimberly vind je een vergelijkbaar recept inclusief de hoeveelheden >>

Matthias

Matthias plant voor de feestdagen een risotto met paddestoelen, en erbij een salade Caprese (mozzarella en tomaten) à la Jamie Oliver, dus “met een dressing van honing, citroensap, olijfolie, peper, zeezout en chili.” Vooraf een pompoen-kokos soep met chili, peper en Indische kruiden.

Een risotto-recept (à la Jamie!) vind je op Kookpraatjes >>

Christiane

“Toen ik klein was stond bij ons thuis met de feestdagen nog wel eens braadstuk op tafel. Mijn grootvader hield konijnen, die belandden dan in de pan. Toen ik vegetarisch ging eten paste mijn moeder het menu daar vrij snel op aan, ze houdt namelijk zelf ook het meest van een keuken gebaseerd op groente en granen.” Sindsdien staat er met kerst een nieuw soort braadstuk op tafel: gebraad van noten. Mijn ouders rapen in de herfst tijdens hun wandelingen honderden hazel- en walnoten. Mijn vader brengt in december dan vele avonden door met noten kraken…”

Het recept van Christiane’s moeder kun je hier downloaden (in het Duits). Je kunt het recept dus ook met walnoten maken. >>

En wat ‘chiquere’ variant winter gebraad, bedacht door Gaz Oakley, vind je hier >> 

Wim

Wim kookt en bakt veel, voor hem is de veganistische Seitan Bourgignon die hij op het menu heeft gezet dan ook “een beetje basic”, maar dat vinden we wel meevallen… 🙂

Wim gebruikt dit recept van Martha Stewart >>Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws