Vind je het wel leuk?

Vind je het wel leuk?

Misschien heb je hem al gemist… Wim Peumans, die sinds 2017 als ondernemerslid bij Gedeelde Weelde betrokken was en dus intensief aan de bouw en opstart meegewerkt heeft, besloot om niet verder te gaan als ondernemerslid. In zijn blog vertelt hij er meer over.

“Het is een uur voor sluitingstijd en één van onze leden komt tijdens het boodschappen doen even goeiedag zeggen. Ik ben net bezig alles in gereedheid te brengen voor een nieuwe dag in de horeca.

‘Zeg, Wim, hoe bevalt het je eigenlijk, zo in het café staan, vind je het wel leuk?’ In plaats van voluit ‘ja’ te roepen, sta ik met mijn mond vol tanden. ‘Euh, ja, het is een beetje wennen natuurlijk, euh, ik heb er namelijk geen ervaring mee,’ mompel ik. Een eenvoudige vraag en toch kan ik geen rechtlijnig antwoord geven. De vraag brengt naar de oppervlakte wat al enkele weken aan het sluimeren was. Past dit werk wel bij me?

Een aantal jaren geleden werkte ik aan de universiteit en leek ‘iets met mijn handen doen, bakken of koken’ me heerlijk. Iets doen waarbij je resultaten meteen in de praktijk ziet. Iets waar je op een directe manier een steentje bijdraagt aan verschillende uitdagingen die onze samenleving kent: klimaatsverandering en een economie op mensenmaat. In de zomer van 2017 kwam ik zo terecht bij Gedeelde Weelde en na heel wat voeten in de aarde opent onze prachtige winkel in februari 2019 eindelijk de deuren. Maar ondertussen ben ik zelf met andere zaken bezig geweest die me hebben doen inzien dat ik schrijven en onderzoek wel boeiend vind, alleen niet binnen een academische context.

Uit het principe ‘je weet pas of iets je ligt als je het probeert’ ga ik toch aan de slag in de daghoreca. Na enkele maanden de proef op de som te nemen, merk ik het werk me om verschillende redenen niet ligt. Ik voel dat ik op een kruispunt ben beland: welke weg slag ik in? Na veel wikken en wegen hakte ik de knoop door: ik stop als ondernemerslid bij Gedeelde Weelde. Met fierheid kijk ik terug wat ik samen met mijn collega’s op poten heb gezet, maar nu is de tijd gekomen om nieuwe oorden te verkennen.”Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws